Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ezért tényleg kirúghatnak?

Ezért tényleg kirúghatnak?

Figyelt kérdés

3,5 éve dolgozom, vagyis dolgoztam egy cégnél. Soha, egyetlen panasz nem érkezett a munkámra, imádtam csinálni, az egész légkört, amiben mozogtam.

A párommal 1,5 éve vagyunk együtt, ha lehet ilyet mondani, ő az egyik “legnagyobb konkurensünknél” dolgozik. Részben ennek köszönhetően ismerkedtünk meg, de érdemben ez sosem volt téma közöttünk, a munkánk ezt a részét teljesen ki tudtuk zárni a kapcsolatunkból.

Egészen ehétig, amikor is, bármilyen furcsán hangzik, de 1,5 év után először osztottam meg egy közös képet vele az egyik közösségi oldalamon. Ez szerdán történt, tegnap pedig azonnali hatállyal felmondtak nekem, a, idézem “cég elveivel összeegyeztethetetlen magatartás”om miatt.

Ennél konkrétabb indoklást nem kaptam (sőt, a főnököm szerint ez teljesen konkrét), viszont abban 100%-ig biztos vagyok, hogy sem az elmúlt időszakban, sem a 3,5 év alatt soha, semmi olyan nem történt, vagy semmi olyat nem tettem, ami bárki szemét is szúrhatta volna a munkahelyemen. Persze nem tudom, az a közös kép ebbe a kategóriába tartozik-e.

Azóta gyomoridegem van, nem tudok aludni, és elképzelésem sincs, hogyan tovább. Tényleg megtörténhet, hogy emiatt kirúgnak?

2021. aug. 14. 02:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
14%
Nem itt élsz ebben az országban, ember! SOHA nem fogod meg tudni a valódi okát annak, hogy miért rúgnak ki bárkit is! Azon pedig nincs mit csodálkozni, hogy a cégek a számukra legkedvezőbb gazdasági kondíciókkal számolnak fel egy munkakapcsolatot.
2021. aug. 14. 09:33
 12/15 anonim ***** válasza:
71%
A leírtakhoz képest mégis látványosan hosszú a munka nélkül tengődők sora - ebben a csuda szép, új világban, amelyben mindenki megtalálhatja a számítását...
2021. aug. 14. 09:36
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

A valós ok nem lényeges, hanem az, hogy a munkáltató igazolni tudja-e a megszüntető határozatban megjelölt ok valódisága.

Ha abból indulok ki, amit a kérdező leírt, akkor nem állja meg a helyét, mert nem világos pontosan milyen üzleti érdeket sértett meg az illető vagy milyen mértékű kárt okozott.

2021. aug. 14. 09:40
 14/15 anonim ***** válasza:
54%
Ha úgyse tudsz aludni, mi lenne ha elolvasnád a szerződésed ide vonatkozó részét. Volt bármi kikötés a titoktartást illetően?
2021. aug. 14. 14:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet kérdező? Pereltél vagy juttottál valami megállapodásra a céggel?
2022. márc. 6. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!