Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az angolok miért káromkodnak...

Az angolok miért káromkodnak egyfolytában?

Figyelt kérdés

Folyton csak azt hallom, hogy fucking, cheeky cunt, twat, fucking bastard, prick stb.

Ez valami kulturális dolog náluk vagy tényleg mérgesek?

2021. júl. 28. 10:23
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

10

De mit számít az, hogy ki teszi fel a kérdést? Hogy magyar, német vagy brazil kérdezi, nem mindegy? Tegyük fel, hogy német vagyok? Akkor mi a válaszod, hogy tulajdonképpen a németek sokkal többet káromkodnak gondolatban mint az angolok, vagy, hogy a német munkások is sokszor mondják azt, hogy “scheise”?

Ezek szerint az angol alsó osztály a nép 80%-át teszi ki, mert kb. ekkora az arány tapasztalataim szerint.

2021. júl. 28. 11:44
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert neked a népesség 100%-ával van tapasztalatod? Hány évig éltél kint és mozogtál különböző osztályok, csoportok között? De mindegy is, buta kérdésre buta válasz: csak. Szívesen.
2021. júl. 28. 12:03
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

Mint a magyaroknál is, az angolok közt is van egy csomó olyan ember, aki "megszokásból" káromkodik. Nem kell feltétlenül mérgesnek lenni.

Amúgy meg ha annyira szakértő lennél, tudnád, hogy a "cunt" akár kedveskedő megnevezés is lehet :D

2021. júl. 28. 12:08
 14/22 A kérdező kommentje:

13

Igen, a pi*sa az nagyon az! :)

2021. júl. 28. 12:29
 15/22 anonim ***** válasza:
13 A cunt olyannyira nem kedveskedés, hogy nekem a volt férjem mondta, hogy nőként sose mondjam, mert még a hardcore káromkodós íreknek is taszító, ha nő mondja. Hasonló a helyzet a prick-kel. A cunt szó rehabilitására azért van szükség, mert nem gondolnám, hogy a női nemiszerv nevének káromkodásnak kéne lennie. Jelent meg ezzel kapcsolatban cikk is, talán könyv is: "Love your cunt" és hasonlók.
2021. júl. 28. 12:42
 16/22 anonim ***** válasza:

"Folyton csak azt hallom, hogy fucking, cheeky cunt, twat, fucking bastard, prick stb."

Valami nyolcker szintű helyen élhetsz akkor. Az angolok között is van mindenféle, nem mindegyik szürcsöli ám a teáját a királynővel klasszikus zenére. A munkásosztály (no offense, de igaz) elég sötét itt is, nem csak otthon.

2021. júl. 28. 13:01
 17/22 anonim ***** válasza:
Kerdezo, te gettoban laksz. Az angolok nem laknak olyan helyen, ahol kelet-europai a szomszed es nagyon kulturaltak. A tarsadalom nagyobbik resze. Te az aljara latsz.
2021. júl. 28. 14:05
 18/22 anonim ***** válasza:

Nek volt angol (skót) és ameikai (nem emlékszemmelyik állam) munlatársam.

Egyik sem káromkodott, az amerikai nagyon ritkán, de inkább szlemgeket mondott sokat.

Én szoktam régen angolul káromkodni, egy cseh nő kért meg hogy ne tegyem.

2021. júl. 28. 16:59
 19/22 Önjelölt igazságosztó ***** válasza:

,,Hozzá teszem, nincs még egy nyelv szerintem, amelyik Istent vagy az életet látja el K betűs jelzővel"

Az olaszok is pont ezt teszik amúgy, pedig ők nem is annyira közismertek a káromkodásról. Egyik leggyakoribb káromkodásuk a porcodio(porco=disznó, dio=isten). Egyes helyeken konkrétan a haragosuk halott felmenőit szidják az emberek.

2021. júl. 29. 23:47
 20/22 anonim ***** válasza:

19, az olaszok tényleg sokat káromkodnak.

3 anyanyelvi kollégám volt, egy perc alatt vagy százszor hallottam tőlük káromkodást, amíg dolgoztunk. :D

2021. júl. 30. 01:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!