Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az angolok miért káromkodnak...

Az angolok miért káromkodnak egyfolytában?

Figyelt kérdés

Folyton csak azt hallom, hogy fucking, cheeky cunt, twat, fucking bastard, prick stb.

Ez valami kulturális dolog náluk vagy tényleg mérgesek?

2021. júl. 28. 10:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
71%
Másfél évig éltem kint egy kisvárosban, egy alsó-középosztálybeli családnál, én egyetlen káromkodást sem hallottam ez idő alatt. A volt férjem ír, munkásosztály. Na, ott hallottam. A kulcsszó nem a nemzetiség (vicces, amikor egy magyar tesz fel ilyen kérdést, amikor a magyarok elvileg híresek arról, milyen ordenáré módon beszélnek) hanem a személy, hogy honnan származik. A prolik, suttyók, munkások így beszélnek. A középosztály és onnan felfelé Angliában nem igazán. Hogy nálunk mi a helyzet, nem tudom. Pedagógus vagyok, minden ismerősöm diplomás, az én köreimben nem igazán beszél senki csúnyán.
2021. júl. 28. 10:27
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
Mert a c-k nem szoktak?
2021. júl. 28. 10:29
 3/22 anonim ***** válasza:
38%
Tényleg sokat káromkodnak...🤣
2021. júl. 28. 10:33
 4/22 anonim ***** válasza:
91%
Mert a magyarok 80%-ának nem "bazdmeg" a 2-3. szava minden mondatban?
2021. júl. 28. 10:38
 5/22 A kérdező kommentje:

Bírom amikor egyesek mindig a magyarokkal kontráznak :)

Ez olyan vicces és kiszámítható. Nem lennétek kicsit kreatívabbak?

2021. júl. 28. 10:58
 6/22 anonim ***** válasza:
En a c-kel kontraztam, nem a magyarokkal.
2021. júl. 28. 10:59
 7/22 A kérdező kommentje:

6

Az még érhető. De másik kettő egyenesen a magyarokkal.

2021. júl. 28. 11:00
 8/22 anonim ***** válasza:
28%

Már megbocsáss, de maguk a magyarok büszkék arra, hogy milyen kacikásan tudtak régen káromokodni, szinte levegővétel nélkül percekig, vagy hogy milyen kreatívan tudunk káromkodni (régen lehet hogy így volt, de ma már azért nem annyira) születnek mémek is erről, és a bszdmeg valóban kötőszó még egyetemisták között is. (tehát a jövő középosztályáról beszélek). Amúgy külföldön is onnan hallod meg, hogy magyarok vannak valahol, hogy repked a bszdmeg. TEssék, egy kis történelem:

[link]

Hozzá teszem, nincs még egy nyelv szerintem, amelyik Istent vagy az életet látja el K betűs jelzővel és azt kívánja, hogy Isten ssza meg. Ez a beteg, elferdül káromkodás nálunk divat. Ehhez képest egy fck this, fck that semmit nem jelent.

2021. júl. 28. 11:15
 9/22 A kérdező kommentje:

8

Oké de miért gondolod, hogy ez válasz a kérdésre?

Felteszek egy kérdést te meg beszélsz valami teljesen másról.

2021. júl. 28. 11:29
 10/22 anonim ***** válasza:
Olvasd el az első válaszomat. Leírtam benne a gyakorlati tapasztalatomat ezen a téren. Odaírtam egy mondatot is, mi szerint vicces, amikor a magyarok kérik számon, más népek miért káromkodnak annyit, amikor ugye bezzeg mi. Erre reagáltál te és erre mellékeltem a cikket és hívtam fel a figyelmedet a magyarok ezen szokására. Az első válaszomban benne volt a kérdésedre a kért információ: csaj az alsóbb osztályokra jellemző ez, én évekig éltem kint anélkül, hogy egyetlen káromkodást hallottam volna. Nyilván nem Londonban vagy Liverpoolban éltem a munkásosztály köreiben, így eltérő tapasztalatom lett volna. De ha te TV műsorokból meg filmekből szeded az infókat, vagy a futball hulligánoktól, az azért csak egy szelete a társadalomnak és azok minden országban, minden nyelven káromkodnak. Sőt, tovább megyek. Mivel Írországban is éltem évekig írek között, elmondanám hogy ők lényegesen többet káromkodnak.
2021. júl. 28. 11:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!