Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki szinte minden nap minimum...

Aki szinte minden nap minimum fél, de legtöbbször háromnegyed órával a munkaidő lejárta előtt eljön a munkahelyéről, az kaphat fizetésemelést?

Figyelt kérdés

2021. júl. 1. 18:06
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Túlórát nem fizetik sajnos.
2021. júl. 1. 18:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Kaphat.
2021. júl. 1. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A, nem, mert a rendes munkaidő rá is vonatkozik;

B, igen, ha addig, amíg bent van, mindent ellát;

C, igen, mert van, ahol mindent szabad.

2021. júl. 1. 18:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk leszarják, hogy benn ülsz-e a munkaidő végéig.

Ha az aznapi munkával végeztünk, simán eljövünk, pont leszarják a főnökeink. Cserébe ha időnként egy zsúfoltabb napon mondjuk fél óra pluszt ki akarnánk iratni túlórának, pofán röhögnének. Szóval összességében kicsit kevesebbet vagyunk benn a 8 óránál átlagban, de ebben benne van, hogy általában kicsit kevesebb, néha meg kicsit több. Egyébként a szerződés alapján rugalams munkaidő, heti 40 órával, ez nagyjából fedi is a valóságot.

2021. júl. 1. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Összetettebb a dolog sokszor a látszatnál. Hitelt érdemlően csak akkor lehet állást foglalni egy ilyen kérdés esetében, ha tudjuk, hogy az érintett milyen teljesítményt ad le a többi, azonos munkakört betöltő emberhez viszonyítva, tudható, hogy vannak-e vezetői beosztású ismerősei az érintett cégnél, illetve azt sem árt ismerni, hogy a munkaidő kezdetére jár-e be dolgozni, vagy lényegesen előbb megy-e be a munkahelyére annál és elkezdi-e az érdemi munkát, miután beérkezett. Pl. ha egy órával előbb bent van minden érintett napon az illető és az átlagnál nagyobb teljesítményt nyújt, akkor nincs miről beszélni, - jogos lehet az igénye egy fizetésemelésre. Többek között ezért is veszélyes, ha a munkahelyen az emberek nem a saját munkájukat érintő körülményekkel foglalkoznak - és mindig másokkal vannak elfoglalva, - mert nem biztos, hogy minden apró részletről tudnak, amiről azt hiszik, hogy tudják.
2021. júl. 2. 09:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Én egy órával a munkaidő kezdete előtt szoktam bemenni, és fél-egy órával korábban távozok. Megkaptam ugyanazt a fizuemelést, amit minden más dolgozó is.
2021. júl. 2. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam kapni pedig nem igazán tartom be a munkaidőt.

Átlag megvan, hogy kb annyival előbb megyek haza mint amennyivel érkeztem.

Olyan 30-40 perces eltérések vannak menetidőben így reggelente nem tudok pontosan beérni és inkább előbb jövök.

2021. júl. 2. 18:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Én dolgoztam olyan helyen, ahol rendszeresen késtem, de a munkaidő vége felé már készültem haza. Volt, hogy 1-2 órákat lógtam el, de legalább kényelmesen el tudtam intézni a bevásárlást is és még a nagy szobába is fel tudtam rakni a polcot. Ugyanazt a fizetést kaptam, sőt, emeléskor nekem is emeltek.
máj. 15. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!