Hogyan lehet egy normál munkaidő mellett bármit is elintézni?
Én ilyenkor szabadságot vettem ki.
Ez van.
Most mindenki fikázza az új munkahelyem, hogy hétvégén és ünnepnapokon is dolgozni kell, de ügyintézés szempontjából sokkal jobb szerintem.
...(folyt)
Mert egy csomó pihenőnap hétköznapra esik, amikor bármit el tudok intézni amit kell.
Plusz hétvégén is nyitva minden.
Persze lehet hogy valami kis faluban nem így van, de városokban igen.
Szerintem sehogy.
Vagy 6 órásba kell átmenni vagy más munkarendbe, vagy 4 nap alatt a 40 óra, hogy 1 munkanap ne kelljen bemenni.
Vagy home office.
Körülbelül sehogy, ilyen ez a rabszolga élet, a szabadságod se akkor veszed ki amikor akarod, legalábbis a legtöbb helyen.
Amúgy sokan úgy oldják meg ha van valami 1-2 órás teendőjük, de a főnök nem engedi el őket, hogy elmennek betegszabira 3-5 napra, vagy csak bekamuzzák hogy lerobbant az autójuk, és késnek stb stb stb.
Ki veszek ezekre egy nap szabit.
Amúgy lehet elgondolkozok majd a szakmaváltáson. Lehet, hogy éjjel is fogok dolgozni, de ha legalább jön egy szerelő, bankba kell mennem ügyet intézni vagy jön a futár legalább meg tudom úgy oldani, hogy itthon legyek.
Én most épp teljes állást keresek.
A legtöbb helyen, ahová eddig felvételiztem, sőt, az előző két helyemen is rugalmasan kezelték a munkaidőt. Van egy törzsidő, amikor mindenképp benn kell lenni (tipikusan 9-13), de azon kívül úgy csúsztatod a munkát, ahogy akarod, csak az óraszám legyen meg + sok helyen van home office lehetőség.
Igaz, én villamosmérnökként dolgozom, pl egy kasszással, vagy egy gyártósori dolgozóval nyilván nem ennyire engedékenyek.
F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!