Jelenleg melyek a legjobb szakmunkák?
Sziasztok!
Érdekelne hogy a szakmunkák közül melyeket érdemesebb kitanulni. Én eddig legjobban a burkolón gondolkodtam de sokan helyen láttam hogy az azért nem jó mert az nem minden napos munka vagy valami ilyesmit irtak.
Egyelőre ezek csak tervben vannak és gondokolkodom ezeken ezért még nemtudom pontosan milyen szakmunka érdekelne szoval ha tudtok párat amit érdemesebb kitanulni akkor légyszives irjátok le.
Köszönöm válaszokat előre is!
A burkoló jól fizet, viszont eléggé nehéz fizikai munka. Nem ritka, hogy a burkolók térde szétmegy jópár év burkolás után.
Az asztalossal is nagyon jól lehet keresni, de ha nem csak bútorlapok összeszerelésével foglalkozol, akkor kell műhely + gépek, ami egyáltalán nem olcsó mulatság.
Az ács is ugyanolyan jó szakma, de ott ki vagy téve az időjárásnak, és nem mindenkinek való a magaslati munka. Nem beszélve arról, hogy egyedül szerintem nehezebb ilyen munkát vállalni (pl. cserepezésnél neked kell szaladgálni a cserépért?)
A festő szakmát már lehet kezdeni viszonylag kis befektetéssel, eléggé változatos is, és közel sem olyan nehéz, mint az előbb említett szakmák közül. Ezt egyedül is lehet csinálni.
Azt is érdemes lenne megfontolni, hogy egyedül vagy "párban", csapatban dolgoznál szívesen (illetve vállalkozóként vagy alkalmazottként), mert az is befolyásolhat a döntésedben.
Ha van némi szorgalmad és kézügyességed nem lesz gond egyik építőipari munka megtanulásával sem.
Nehéz megmondani, több szempont is van, a fizetés mellett érdemes figyelembe venni hogy x év után mennyire visel meg az adott munkavégzés.
Illetve hogy pl merre élsz, hajlandó vagy költözni, stb
Milyen "tulajdonságaid vannak" egyáltalán alkalmas vagy-e az adott szakmára.
Eddig milyen hobbijai volta stb.
Hülye.ségnek hangzik, de tényleg számítanak ezek a dolgok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!