Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fizetesek.hu bérstatisztika...

Fizetesek.hu bérstatisztika egy bértárgyaláson jelent bármit is? Hivatkozási alap vagy a cég mondhatja hogy menjek oda ahol az átlagbért megadják, ő annyit ad amennyit akar?

Figyelt kérdés

nem egészen értem mi értelme az ilyen bérstatoknak. Az ember megnézi szakterület és régió szerint mennyi az átlagbér, a főnöke meg annyit mond erre akkor menj oda ahol átlagbért megadnak itt nálunk ennyi a bér amennyi.

Na innetől fogva mire megyek vele mennyi az átlagbér?

2021. jún. 14. 14:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Statisztikák inkább arra jók, hogy álláskeresésnél mennyi fizetésért érdemes elvállalni a munkát.

Bértárgyaláson nem sok hasznuk van.

2021. jún. 14. 16:44
 12/15 anonim ***** válasza:
Azt javasolnâm, hogy keress egy olyan pozit, ami többet fizetne. Mielőtt elvállalod, azelőtt beszélj a főnököddel, hogy kaptál egy ajánlatot, rá tud-e ajánlani.
2021. jún. 15. 10:37
 13/15 anonim ***** válasza:
A bérstatisztikát nem arra találták ki hogy te alkudozz vele a munkàltatóval,ez csak egy egyszerű adat ami arra jó hogy tudd hogyan viszonyul a fizetésed a többi emberéhez képest.Ez a valóság sajna,ha nem vagy egy vérprofi szakember évtizedes tapasztalattal akiből nem lehet másikat találni és 3 másik hely venné fel akkor nem nagyon kell felfelé alkudozni mert azt mondják hogy van másik,viszontlátásra.Mondhatod hogy ennyi az átlagfizetés,őket pont nem fogja érdekelni,vagy jó ez vagy elmész.Ők is a pénzből élnek,abból csak akkor adnak ha nagyon muszály,amúgy egy fillért se-főleg ha nem megy olyan jól a biznisz.Amíg van dolgozó akivmegcsinálja ugyanannyi pénzért miért emelne?
2021. jún. 15. 12:31
 14/15 A kérdező kommentje:

"A bérstatisztikát nem arra találták ki hogy te alkudozz vele a munkàltatóval,ez csak egy egyszerű adat ami arra jó hogy tudd hogyan viszonyul a fizetésed a többi emberéhez képest."

nem igaz, ez egy fals baromság.

A bérstat-ot arra találták ki hogy hogyan viszonyul a bérem a teljesen azonos területen végzettséggel és pályán eltöltött évekkel rendelkező régióazonos emberéhez képest.

EZÉRT találták ki.

Vagyis én joggal mondhatom hogy egy velem azonos végzettségű ebben a régióban (pl Pest megye) megkap X ft-ot akkor én itt miért csak X/2 ft-ot kap.

És ha a cégnek egy hajszálnyit is érdekes a megtartásom, akkor erre valamit mondania kell.

Ha nem érdekli, akkor meg ez van.

Normális cégnél azért kell hogy érdekelje.

2021. jún. 15. 12:54
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is majd 5 évet voltam az előző helyemen, amit nagyon szerettem.

Az évek alatt kezdőből szakember lettem több képzést is elvégeztem, a munkámnak is volt eredménye. Fizetésemelést 2x kaptam, de nem ezért, hanem amit mindenkinek adtam az 5 év alatt.. :D

Az átlagfizuhoz és szektorhoz képest alacsonyabban kerestem.

Nem adták meg az átlagot nekem sem, így eljöttem.

Sajnos ez a valóság: a munkáltató ne fog neked ilyen nagy mértékű fizetés emelést adni. Inkább elenged. Nagyobb mértékű fizuemelést legtöbbször csak munkahelyváltással tud elérni az ember. Ez van. (persze a váltás mindig kockázatos, de mi nem az az életben)

2021. jún. 23. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!