Fizetesek.hu bérstatisztika egy bértárgyaláson jelent bármit is? Hivatkozási alap vagy a cég mondhatja hogy menjek oda ahol az átlagbért megadják, ő annyit ad amennyit akar?
nem egészen értem mi értelme az ilyen bérstatoknak. Az ember megnézi szakterület és régió szerint mennyi az átlagbér, a főnöke meg annyit mond erre akkor menj oda ahol átlagbért megadnak itt nálunk ennyi a bér amennyi.
Na innetől fogva mire megyek vele mennyi az átlagbér?
Statisztikák inkább arra jók, hogy álláskeresésnél mennyi fizetésért érdemes elvállalni a munkát.
Bértárgyaláson nem sok hasznuk van.
"A bérstatisztikát nem arra találták ki hogy te alkudozz vele a munkàltatóval,ez csak egy egyszerű adat ami arra jó hogy tudd hogyan viszonyul a fizetésed a többi emberéhez képest."
nem igaz, ez egy fals baromság.
A bérstat-ot arra találták ki hogy hogyan viszonyul a bérem a teljesen azonos területen végzettséggel és pályán eltöltött évekkel rendelkező régióazonos emberéhez képest.
EZÉRT találták ki.
Vagyis én joggal mondhatom hogy egy velem azonos végzettségű ebben a régióban (pl Pest megye) megkap X ft-ot akkor én itt miért csak X/2 ft-ot kap.
És ha a cégnek egy hajszálnyit is érdekes a megtartásom, akkor erre valamit mondania kell.
Ha nem érdekli, akkor meg ez van.
Normális cégnél azért kell hogy érdekelje.
Én is majd 5 évet voltam az előző helyemen, amit nagyon szerettem.
Az évek alatt kezdőből szakember lettem több képzést is elvégeztem, a munkámnak is volt eredménye. Fizetésemelést 2x kaptam, de nem ezért, hanem amit mindenkinek adtam az 5 év alatt.. :D
Az átlagfizuhoz és szektorhoz képest alacsonyabban kerestem.
Nem adták meg az átlagot nekem sem, így eljöttem.
Sajnos ez a valóság: a munkáltató ne fog neked ilyen nagy mértékű fizetés emelést adni. Inkább elenged. Nagyobb mértékű fizuemelést legtöbbször csak munkahelyváltással tud elérni az ember. Ez van. (persze a váltás mindig kockázatos, de mi nem az az életben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!