Fizetesek.hu bérstatisztika egy bértárgyaláson jelent bármit is? Hivatkozási alap vagy a cég mondhatja hogy menjek oda ahol az átlagbért megadják, ő annyit ad amennyit akar?
nem egészen értem mi értelme az ilyen bérstatoknak. Az ember megnézi szakterület és régió szerint mennyi az átlagbér, a főnöke meg annyit mond erre akkor menj oda ahol átlagbért megadnak itt nálunk ennyi a bér amennyi.
Na innetől fogva mire megyek vele mennyi az átlagbér?
Én folyó munkaviszony bértárgyalásáról beszélek. Itt vagyok évek óta és 4 év után is annyi a bérem mint amikor felvettek.
Márpedig az árak nem kicsit elszálltak és nem akarok reálértékben kevesebbet keresni. A 4 évvel ezelőtti bér akkor (fogjuk rá...) jó volt ma egy röhej. Bruttó 230 szellemi munka esetén Pesten nem bér.
Hanem röhej.
Na erre mondta a főnök akkor el lehet menni oda ahol többet adnak.
Csak nem értem, akkor pozíciófüggő bérszínvonalról minek beszélni?
A fizetesek.hu szerint a pozim alsó értéke 300, felső értéke 470.000....
hát az 230-am nem tudom hogy illik ebbe bele.
Mert én ITT akarok dolgozni, na most képzeld el.
konkrétan 2 perc séta a lakásomtól.
Kérdező, valamit valamiért. Valószínűleg a főnököd pontosan tudja, hogy bármit megtehet veled, mert úgyse mész máshova dolgozni, hiszen neked így kényelmes. Sokan csinálják így: annyi a fizetésük, hogy még épp ne mondanak föl, és csak annyit dolgoznak, hogy még épp ne rúgják ki őket. De ha többre akarod vinni, akkor ez nem jó út. Akkor ha ilyen a főnök, hogy márpedig ő nem ad többet, menj ahova akarsz, akkor bizony menni kell. Béremelést csak akkor kapsz, ha abba a főnök is beleegyezik (vagy ha valamilyen okból jogszabály szabja meg a béred és azt emelik). Az, hogy ismered a szakmádban az átlagbért, arra jó csak, hogy tudd, mibe érdemes belemenni és mikor érdemes lépni.
De az is nomális, ha neked nem a bér az első és legfontosabb szempont. Én is kaphatnék máshol többet, de sok más szempontból meg nagyon jó a munkahelyem, így egyelőre nem akarok váltani. 10 év múlva, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor talán.
Viszont azért olyat is láttam már itt, hogy valakinek ugyanezt mondták (el lehet menni) de amikor tényleg ott volt a felmondás a főnök előtt, akkor meg indult a "naaa beszéljük ezt meg" törleszkedés. És egyből lett volna több bér (csak akkor már késő volt)
Képmutató okádék magatartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!