Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Fizetesek.hu bérstatisztika...

Fizetesek.hu bérstatisztika egy bértárgyaláson jelent bármit is? Hivatkozási alap vagy a cég mondhatja hogy menjek oda ahol az átlagbért megadják, ő annyit ad amennyit akar?

Figyelt kérdés

nem egészen értem mi értelme az ilyen bérstatoknak. Az ember megnézi szakterület és régió szerint mennyi az átlagbér, a főnöke meg annyit mond erre akkor menj oda ahol átlagbért megadnak itt nálunk ennyi a bér amennyi.

Na innetől fogva mire megyek vele mennyi az átlagbér?

2021. jún. 14. 14:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy nem bólintasz rá egy átlagon aluli ajánlatra.
2021. jún. 14. 14:51
 2/15 A kérdező kommentje:

Én folyó munkaviszony bértárgyalásáról beszélek. Itt vagyok évek óta és 4 év után is annyi a bérem mint amikor felvettek.

Márpedig az árak nem kicsit elszálltak és nem akarok reálértékben kevesebbet keresni. A 4 évvel ezelőtti bér akkor (fogjuk rá...) jó volt ma egy röhej. Bruttó 230 szellemi munka esetén Pesten nem bér.

Hanem röhej.

Na erre mondta a főnök akkor el lehet menni oda ahol többet adnak.

Csak nem értem, akkor pozíciófüggő bérszínvonalról minek beszélni?

A fizetesek.hu szerint a pozim alsó értéke 300, felső értéke 470.000....

hát az 230-am nem tudom hogy illik ebbe bele.

2021. jún. 14. 14:55
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Amit ÉN nem értek, ha sem a jelenlegi béred, sem a fönököd hozzáállása nem tetszik, ö nem akar mindenáron megtartani, akkor miért nem fogadod meg a fönök tanácsát és keresel másik helyet, ahol jobb fizetést kapsz?
2021. jún. 14. 15:08
 4/15 A kérdező kommentje:

Mert én ITT akarok dolgozni, na most képzeld el.

konkrétan 2 perc séta a lakásomtól.

2021. jún. 14. 15:11
 5/15 A kérdező kommentje:
Most erre jön a nagyon bölcs válasz hogy akko meg tűűűűrjedd fijamm igaz??
2021. jún. 14. 15:12
 6/15 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, valamit valamiért. Valószínűleg a főnököd pontosan tudja, hogy bármit megtehet veled, mert úgyse mész máshova dolgozni, hiszen neked így kényelmes. Sokan csinálják így: annyi a fizetésük, hogy még épp ne mondanak föl, és csak annyit dolgoznak, hogy még épp ne rúgják ki őket. De ha többre akarod vinni, akkor ez nem jó út. Akkor ha ilyen a főnök, hogy márpedig ő nem ad többet, menj ahova akarsz, akkor bizony menni kell. Béremelést csak akkor kapsz, ha abba a főnök is beleegyezik (vagy ha valamilyen okból jogszabály szabja meg a béred és azt emelik). Az, hogy ismered a szakmádban az átlagbért, arra jó csak, hogy tudd, mibe érdemes belemenni és mikor érdemes lépni.

De az is nomális, ha neked nem a bér az első és legfontosabb szempont. Én is kaphatnék máshol többet, de sok más szempontból meg nagyon jó a munkahelyem, így egyelőre nem akarok váltani. 10 év múlva, ha nagyobbak lesznek a gyerekek, akkor talán.

2021. jún. 14. 15:18
 7/15 anonim ***** válasza:
62%
Ezt hívják kompromisszumnak. 2 percre van a lakásodtól a hely, viszont nem fizet neked. Én fizikai munkásként kapok ennyit úgy, hogy nincsenek benne a pótlékok és 8 általános elég a melóhoz. Ja és vidéken. Ha a főnök nem ad nagyobb bért akkor a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem fogsz tudni fizetés emelést kicsikarni.
2021. jún. 14. 15:19
 8/15 A kérdező kommentje:

Viszont azért olyat is láttam már itt, hogy valakinek ugyanezt mondták (el lehet menni) de amikor tényleg ott volt a felmondás a főnök előtt, akkor meg indult a "naaa beszéljük ezt meg" törleszkedés. És egyből lett volna több bér (csak akkor már késő volt)

Képmutató okádék magatartás.

2021. jún. 14. 15:23
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Valamit valamiért hapsikám
2021. jún. 14. 15:24
 10/15 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez így működik. Piacgazdaságban élünk. Tudod, hogyan lehet a leghatékonyabban csökkenteni a telefonszámlád? Fölhívod a szolgáltatót, hogy szerződést bontanál velük mert kaptál egy jobb ajánlatot. Na, olyan számokat fogsz hallani, amit álmodban se gondoltál volna (persze ezt csak akkor érdemes meglépni, ha tényleg kaptál jobb ajánlatot, aminek viszont érdemes időnként utánanézni).
2021. jún. 14. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!