Mit reagálnak az emberek, amikor megtudják, hogy mi a foglalkozásod?
Én pszichológus vagyok, az egyik reakció, hogy elkezdik ecsetelni a problémáikat, általában a gyerekükről. A másik, hogy közlik, ők is annak készültek, vagy valamelyik rokonuk azt tanulja.
Ti milyen reakciókkal találkoztok, amikor valakinek először mondjátok a foglalkozásotokat?
11 én voltam villamos karbantartó, majd karbantartásvezető mérnök.
Még az az utóbbiról is sokan azt hitték, hogy ez azt jelenti, hogy “a bácsi a kantárosgatyában a villáskulcsával, aki meghúzkodja a székeken a laza csavarokat”.
Matematikusnak készülök
Első reakció: Undorral vegyes csodálat
Második reakció: Egész életedben számolni fogsz? Mit is csinálsz valójában?
Harmadik reakció: Kiszámolnád nekem légyszi...
Egy múzeumban vagyok restaurátor. Mivel az ismerőseim többsége is valamilyen művészeti pályán dolgozik, nem szoktak nagy csodálatok lenni, de vannak kivételek:
1. Ez mit jelent?
2. Nem félsz, hogy tönkreteszed az eredeti művet?
3. Volt, hogy tönkretettél valamit?
Mindig is jó tanuló voltam és suli után egyetemre is mentem, de végül kiiratkoztam. Ezután elég sokáig munkanélküli voltam, mire végül nagy nehezen felvettek egy gyárba operátornak...Azóta mindenki meghökken, meg azt kérdezgeti, miért nem fejeztem be az egyetemet, akkor sokkal jobban keresnék (no shit..), stb.
23N
Vegyész vagyok, és ilyen reakciókkal találkozok:
- Melyik oltást érdemes beadatni magamnak?
- Ha erre (glutén, laktóz, stb) érzékeny vagyok, akkor megehetem ezt az ételt?
- Maradt valami szilárd kosz a piám alján, analizálod nekem?
- Akkor te tudsz bombát csinálni! *felcsillan a szeme*
Nyelvész: őő és az mit csinál? :D
Illetve amikor megtudják, hogy van egy mikrobiológus diplomám is, kiakadnak hogy miért nem azzal dolgozom, vagy hogy jaa hát akkor te okos vagy (aha a nyelvszakos diplomámat se az ujjamból szoptam ki amúgy). Az utóbbi egy évben meg mindenki azzal zaklatott, hogy melyik oltást adassa be.
@17 Ezek egy részére csak vegyész vagy vegyészmérnök MSc során lesz rálátása az embernek, és ott is csak akkor ha a megfelelő specializációt választja.(Vagy gyógyszerész vagy általános orvostudományai szakon.)
De nézd a jó oldalát, úgy látszik sokan vakon hisznek a tudásodban. :D #16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!