Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit reagálnak az emberek,...

Mit reagálnak az emberek, amikor megtudják, hogy mi a foglalkozásod?

Figyelt kérdés

Én pszichológus vagyok, az egyik reakció, hogy elkezdik ecsetelni a problémáikat, általában a gyerekükről. A másik, hogy közlik, ők is annak készültek, vagy valamelyik rokonuk azt tanulja.

Ti milyen reakciókkal találkoztok, amikor valakinek először mondjátok a foglalkozásotokat?

2021. jún. 12. 07:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%

11 én voltam villamos karbantartó, majd karbantartásvezető mérnök.

Még az az utóbbiról is sokan azt hitték, hogy ez azt jelenti, hogy “a bácsi a kantárosgatyában a villáskulcsával, aki meghúzkodja a székeken a laza csavarokat”.

2021. jún. 12. 09:36
 12/28 anonim ***** válasza:
86%

Matematikusnak készülök

Első reakció: Undorral vegyes csodálat

Második reakció: Egész életedben számolni fogsz? Mit is csinálsz valójában?

Harmadik reakció: Kiszámolnád nekem légyszi...

2021. jún. 12. 09:37
 13/28 anonim ***** válasza:
92%

Egy múzeumban vagyok restaurátor. Mivel az ismerőseim többsége is valamilyen művészeti pályán dolgozik, nem szoktak nagy csodálatok lenni, de vannak kivételek:

1. Ez mit jelent?

2. Nem félsz, hogy tönkreteszed az eredeti művet?

3. Volt, hogy tönkretettél valamit?

2021. jún. 12. 10:17
 14/28 anonim ***** válasza:
90%
Még tanulok, de eddig többször is előfordult, hogy megkérdezték mi szeretnék lenni, válaszoltam hogy könyvelő, erre megkaptam, hogy "Te h.ülye vagy" :D
2021. jún. 12. 10:19
 15/28 anonim ***** válasza:
90%

Mindig is jó tanuló voltam és suli után egyetemre is mentem, de végül kiiratkoztam. Ezután elég sokáig munkanélküli voltam, mire végül nagy nehezen felvettek egy gyárba operátornak...Azóta mindenki meghökken, meg azt kérdezgeti, miért nem fejeztem be az egyetemet, akkor sokkal jobban keresnék (no shit..), stb.

23N

2021. jún. 12. 10:43
 16/28 anonim ***** válasza:
93%

Vegyész vagyok, és ilyen reakciókkal találkozok:

- Melyik oltást érdemes beadatni magamnak?

- Ha erre (glutén, laktóz, stb) érzékeny vagyok, akkor megehetem ezt az ételt?

- Maradt valami szilárd kosz a piám alján, analizálod nekem?

- Akkor te tudsz bombát csinálni! *felcsillan a szeme*

2021. jún. 12. 10:47
 17/28 anonim ***** válasza:
91%
16. Nekem vegyésztechnikusim van és egy csomóan azt hiszik, mindent tudok, ami kb. a kémiával kapcsolatos. Tőlem is kérdezték már, melyik oltást adassák be maguknak, meg a szüleim mindig tőlem kérdezgetik, hogy mik azok az anyagok, amik pl. random gyógyszerek összetevői között szerepelnek. Volt, hogy bevett valamelyikük egy gyógyszert és be akart utána venni egy másik fajtát is és tőlem kérdezték, be lehet-e venni őket együtt, és amikor mondtam, hogy "Nem tudom?...", fel voltak háborodva, hogy hogy engedtek át egyáltalán a vegyésztechnikusi vizsgán, amikor ezt se tudom...Fml
2021. jún. 12. 11:27
 18/28 Metionin ***** válasza:
92%

Nyelvész: őő és az mit csinál? :D

Illetve amikor megtudják, hogy van egy mikrobiológus diplomám is, kiakadnak hogy miért nem azzal dolgozom, vagy hogy jaa hát akkor te okos vagy (aha a nyelvszakos diplomámat se az ujjamból szoptam ki amúgy). Az utóbbi egy évben meg mindenki azzal zaklatott, hogy melyik oltást adassa be.

2021. jún. 12. 11:44
 19/28 anonim ***** válasza:
87%

@17 Ezek egy részére csak vegyész vagy vegyészmérnök MSc során lesz rálátása az embernek, és ott is csak akkor ha a megfelelő specializációt választja.(Vagy gyógyszerész vagy általános orvostudományai szakon.)

De nézd a jó oldalát, úgy látszik sokan vakon hisznek a tudásodban. :D #16

2021. jún. 12. 11:53
 20/28 anonim ***** válasza:
73%
programozó vagyok. A megjegyzés általában az szokott lenni, hogy egy ilyen szép nő hogy lehet kocka. Sztereotípia.
2021. jún. 12. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!