Miért van az, hogy egy munkahelyen sem akarok dolgozni?
Miért van az, hogy nem érdekel semmi? Semmi olyan ahol vannak kollégák, ahol meg kell felelni? Miért nem akarok bizonyítani?
Lustának nem mondanám magam, minden nap főzök-sütök, a hatalmas udvarunkat rendezem (nőként füvet nyírok egy hatalmas telken, fát hasogatok, kertészkedem) takarítok, a gyerekemmel tanulok, a kicsire vigyázok. Mások ugyan nem minden napos szinten, de csinálják ezt munka mellett. Én viszont nem dolgozom munkahelyen, háztartásbeli vagyok. Máskor meg rosszul érzem magam, hogy a férjem fizet mindent. Ugyanakkor neki így jó és végülis nekem is. Csak néha eszembe jut, hogy én képtelen lennék dolgozni, nem érdekelne semmi. Sokkal szívesebben csinálom itthon a fizikai munkákat, mint egy munkahelyen valami mást aminek esetlegesen tétje van, meg kell küzdeni a főnökkel, kollégákkal. Nem azzal van a bajom, hogy nem szeretem az embereket, mert vannak barátaim. A munkavállalástól pedig mégis félnék és nem érezném jól magam. Miért van ez? Egy ideje kicsit böki az oldalam, hogy kéne egy melóhely.
Talán ha lenne egy vállalkozásom...de ott is az ügyfelekkel kéne egyeztetni stb.
A másik meg az, hogy csak érettségim van, 18 évesen már szültem és azóta nem dolgoztam/nem tanultam tovább. Most kezdem érezni esetenként, hogy én nem tartom ennyire kevésnek magam, de amint írtam a munkával, pénzekereséssel járó dolgoktól pedig írtózom.
27/nő
"Ha annyira lusta dög lennék inkább elmennék egy irodába lézengenim vagy tudomisén"
Nálam itt írtad le magad. Annyira tipikus mikor a nulla végzettségű htb lenézi az irodistákat, és azt hiszi hogy ők nem csinálnak semmit, csak lézengenek. Pusztán azért mert az egyszerű otthon meresztős kis agyával fel sem tudja fogni és nem tudja átlátni egy iroda működését, az ott zajló munkafolyamatokat, ezért azt hiszi hogy oda csak lézengeni meg kávézgatni járnak be az emberek.
Az ilyen ül a magas lovon otthon eltartottként, és közben lenézi a dolgozó embereket. Miközben ő maga sem lenne sehol irodisták nélkül.
Talán durva megfogalmazás volt.
Inkább azt szerettem volna mondani, hogy fizikailag az fele annyira sem megterhelő mint amit én csinálok. Ettől még ők is dolgoznak. Be is ismerem, hogy nekem meg az nem menne a stressz és az elvárások miatt. Viszont a "kitartott nő" hallatán számomra mindig egy dologtalan, pedikűrös-manikűrös, fodrászhoz járkáló nő ugrik be, akihez bejárónő jár és az a legnagyobb gondja, hogy mindig csinos legyen.
Az meg téged ír le, ha semmibe se nézed azt aki otthon dolgozik. (Zöldségeket és elég sok gyümölcsöt is én termelek meg a családnak stbstb.)
Értem már, te az a fajta proli vagy aki szerint a fizikai munka a munka.
Mert a szellemihez nem érsz fel.
Még viccesebbé teszi a sztorit, tudván hogy soha nem dolgoztál (a diákmelót ne számítsuk valódi munkának, egy diák nem a családja megélhetéséért gürcöl, csak zsebpénzért).
Még a saját szerepedet is lenézed, mintha azt gondolnád hogy mindenkinél jobb vagy. Azoknál is akik dolgoznak, és azoknál is akiket kitartanak. Márpedig te kitartott vagy, akkor is ha nem tetszik. Pénzt nem raksz bele a háztartásba, viszont munkát igen. Ahogy az is, aki emellett dolgozik is, és még a munkája mellett végzi el az otthoni munkákat.
De te még a magadfajta kitartottakat is lenézed, mintha te jobb lennél náluk, mintha a többi kitartott soha nem végezné el az otthoni feladatokat és nem nevelné fel ugyanúgy a gyerekeit. Na ez a gáz, nem az hogy nem keresel pénzt. Hanem hogy mindenki mást lesajnálsz. "Az meg téged ír le, ha semmibe se nézed azt aki otthon dolgozik." Pontosan ez az amit te csinálsz, hiszen te magad írtad hogy a kitartottak csak manikűröznek meg fodrászhoz járnak. Bezzeg te, a munka hőse... Te aztán sokkal jobb vagy a többi htb-nél is, és a dolgozóknál is.
Csak szólok, hogy a magas lóról lehet ám nagyot esni.
Egyszer sem írtam, hogy minden dolgozónál jobb lennék.
Nem kötekedésből írtam ki a kérdést, sem a számodra címzett választ.
Gondold ahogy akarod, etetni nem foglak :)
Bár megjegyzem, hogy az otthoni munka is munka. Persze aki ezt mással végezteti el, az nem tudja. Kicsi lakást, kisebb kerttel rendelkező házat még rendben lehet tartani napi 8 óra mellett, de a mi telkünket nem.
Mellesleg az én gyerekeim nem csak napi pár órára látják az anyjukat és tudok velük minőségi időt is eltölteni.
Akkor? Ha ennyire tökéletes vagy hogy már megint a dolgozó anyákon köszörülöd a nyelved hogy a te gyereked bezzeg ennyit meg annyit tölt veled, míg az övéik nem töltenek elég időt az anyjukkal, akkor mire fel a kérdés?
Te is érzed hogy gáz vagy, különben ez a kérdés meg sem született volna.
"Ha annyira lusta dög lennék inkább elmennék egy irodába lézengenim vagy tudomisén"
Miből gondolod, hogy felvennének egy semmit nem érő érettségivel, munkatapasztalat nélkül?
Mivel nem értesz semmihez, a te utad egyenesen a gyárba vezetne összeszerelői munkára, ha a férjed esetleg úgy döntene, hogy nem kíván tovább eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!