A fizetésemelés kérése törvényszerűen ellenséggé teszi a dolgozót és a főnököt?
A dolgozó emelést kér.
Nem kap, naná hogy nem kap.
Ezek után:
- a dolgozó elkezdi gyűlölni a főnökét hiszen nem kapott
- a főnök meg elkezdi gyűlölni az alkalmazottat hiszen az szólni mert, kérni mert
A főnöknek az a jó ember, aki mélyen kussol és nem kér semmit, nincs igénye.
Aki bármit is kér, az ellenség.
nem így van?
Mindkettő gyűlöli a másikat és nem is kell hozzá semmi, csak egy sima emelési kérés.
Az kéne a normális legyen hogy kifejezed az igényeidet és értelmesen átbeszélitek a lehetőségeket, szükség esetén munkahelyet váltasz.
Mivel itthon ennek általánosságban se kultúrája, se nem védik a dolgozó jogait, illetve a cég a hatalma okán úgy gondolja széttaposhat, ezért ez ritkán történik meg.
"Az kéne a normális legyen hogy kifejezed az igényeidet és értelmesen átbeszélitek a lehetőségeket, "
Hát így kéne hogy legyen. De ahol a főnök arrogánsan flegmán közli hogy őhozzá emelési kéréssel senki ne is menjen, és egyáltalán örüljön mindenki hogy itt lehet és amúgy itt mindenki le lesz cserélve mert elege van ebből a sok dilettáns hülyéből-nos ott miről beszélünk.
A bér alapvetően egy ellentét a munkavállaló és munkáltató között, mivel ami az egyiknek a megélhetését biztosítja, az a másiknak kiadás.
Normálisabb helyen ettől még nem fogják alapból utálni egymást, hanem már az állásinterjún törekednek egy kompromisszumos megoldásra. Ha nincs közös nevező, akkor továbblépünk, de nem kezdünk bele bosszúbadjáratba emiatt.
Én is voltam ilyen helyen, még a vezetőség volt felháborodva hogy x év után fizetésemelést kértek egyesek, mások pedig elmentek, mert nem kaptak. Mindennapos volt a lenézés és a flegma szövegelés, leszólás a dolgozók felé, de sajnos sokan maradtak amiatt, mert nem tudtak máshova menni vagy csak úgy gondolták nem találnának jobbat.
Mivel a helyet nem tudod megváltoztatni, a helyzetedet viszont igen, ezért azzal kell foglalkozni (új helyek után nézni, akár új szakma, stb.).
"Normálisabb helyen ettől még nem fogják alapból utálni egymást, hanem már az állásinterjún törekednek egy kompromisszumos megoldásra.
Na de az állásinterjú az 4 éve volt! Az ottani megállapodás rég túlhaladottá vált mert nem dolgozhat az ember a 4 évvel ezelőtti pénzért. Az árak csöppet elszálltak azóta.
Az én munkaszerződésembe beleirattattam már az elején, hogy évente kötelező emelni, legalább annyival, hogy az infláció ki legyen korrigálva.
Előrelátás.
4es voltam
Miért tenne ellenséggé? Normális helyeken nem teszi azzá őket.
Kérdezel, kapsz egy választ, ennyi. A többi rajtad áll, mit kezdesz vele.
Nálam pl a lelépésem után vették észre mennyit ért a munkám.. Nem kértem direktbe fizetésemelést, viszont amikor felmondtam, megmondtam, hogy ennek az az oka, hogy nem kevéssel (!) ajánlottak többet máshol.. Amit h*lye lennék visszautasítani. Nem is szálltak bele a versenybe kicsit sem pedig ha valamivel kevesebbet ajánlanak meg, sztem még maradtam is volna.
Mindegy, azóta legalább tudják, mert azóta sem tudták hozni ugyanazokat az eredményeket, amit én igen, és elég cél volt. Egyébként szerettem ott lenni meg dolgozni pedig, kicsit bánom is emiatt, jó kis társaság volt. De ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!