Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Komolyabb cégeknél valóban...

Komolyabb cégeknél valóban felejtős a fényképes életrajz? Szigorúan tilos kérniük és ha ilyet küldök nekik kérés nélkül, azzal csak magamról állítom kit a bizonyítványt?

Figyelt kérdés

HR előadáson hallom, hogy már pár éve az a trend (nyugaton nem is pár éve, hanem régebben) hogy fényképes életrajzot

- nem kérünk

- és (pályázóként) nem küldünk

Komoly cég nem kér és ha én küldenék netán ilyet magamtól, akkor ezzel csak a bizit állítom ki magamtól hogy ennyire nem ismerem a (sok éves...) trendeket.

Ugye az életkor nem családi állapot stb már jóóó ideje a legszigorúbban tiltott még említés szintjén is.

(trollok figyelmébe: normális helyekről beszélek nem a szittyamagyar jóskapista sufnicégről)

2021. máj. 20. 10:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%
Te kötekedni akarsz,kérdező.
2021. máj. 20. 12:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Létezik a gyakorlat, főleg nyugaton, főleg a multiknál.

Mostanság az is gyakorlattá válik, hogy a szakmai interjúztatók nem ismerhetik előzetesen, hogy milyen egyetemen végzett az interjúalany.

Mindkettőnek az a lényege, hogy vagy emberileg (szimpátia, integritás, soft skills) vagy szakmailag az interjún kelljen bizonyítania magát, nem pedig a HR-es (nem feltétlenül professzionális) első látatlan benyomása döntsön.

2021. máj. 20. 13:34
 13/16 anonim ***** válasza:
75%
Úgyis azt vesznek fel akit akarnak, semmi jelentősége ezeknek a dolgoknak. Ha nem szimpatikus a fejed, az kiderül a személyes találkozón, szóval nem sokra mész azzal, hogy nem küldesz képet. Egy korábbi munkahelyemen egyébként a ronda nők voltak előnyben, mert a főnökasszony azt hitte, hogy majd a férfiak munka helyett a szép kolléganőknek udvarolnak. Annyi csúnya lányt egy helyen azóta sem láttam.
2021. máj. 20. 14:34
 14/16 A kérdező kommentje:

" Ha nem szimpatikus a fejed, "

És KINEK nem szimpatikus? komoly helyen nem egy ember dönt a felvételről, sőt az én felvételemet a csopvez úgy hagyta jóvá hogy egyszer nem látott élőben se fotón.a végzettségem számított nem a fejem.

2021. máj. 20. 15:21
 15/16 anonim ***** válasza:
76%
Hát ha ez trendi, akkor én marha trendi voltam már 8 évvel ezelőtt, ugyanis egyetem után 2013-ban fénykép és születési dátum nélkül küldtem be az önéletrajzomat egy nagyon ismert multihoz. És felvettek, csak szakmai vezető beszélt velem, HR 3,14csát még csak nem is láttam.
2021. máj. 20. 16:07
 16/16 anonim ***** válasza:

Nyugati országokban ez már hosszú évek óta diszkriminatívnak számít.

Én sem értettem soha, hogy pl. többek közt egy betanított vagy takarítói álláshoz mire fel követelik meg a fénykép csatolását az önéletrajzhoz.

Nem tudom, mostanság mennyire elterjedt még a fotóigény álláshirdetőknél, de nagy a gyanúm, hogy ez a szokás csak lassan fog kikopni hazánkban.

2021. máj. 20. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!