Szerintetek normális hogy, egész alakos fényképes onéletrajzot kuldjek, ha irodai asszisztensre jelentkezek egy kft. -hez?
"nem szemelyi ribinek vesz fel." ű
hát azatatat te honnan tudod, mire keres?
Igen! Ebben a munkakörben a csinosság a kompetenciák közé tartozik.
Egy kis cégnél az irodai asszisztens hozzátartozik a cég arculatához. Az üzleti életben dominálnak a férfiak, nekik jobban esik, ha egy csinos nő fogadja őket, kínálja meg őket kávéval, mint ha egy termetesebb.
(A termetesebb nők ráadásul jellemzően rosszabbul is érzik magukat a bőrükben, ezért nekik a kedvességük a külvilág felé sokszor modorosabb).
Vagy kiállításokon sok kis cég irodai asszisztenseit állítja a pavilonja pultjához. Egy csinos nő jobb ügyfélcsalogató (a részleteket már az ott levő vezetőkkel lehet megbeszélni.)
Hát ez minden csak nem normális.
Elég tapasztalt vagyok állás keresésben és interjúkban mivel volt szerencsém összesen 2 és fél évet ezzel tölteni...pont ezen a területen.
SOHA nem kértem tőlem egész alakos fotót.
Oké, a nagy cégeknél vannak külön recepciósok, hoszteszek. Tőlük sem lehet kérni felvételkor egész alakos irodai öltözetű képet?
Kis cégeknél miért ne lehetne ugyanilyen elvárásokat támasztani irodai asszisztenssel szemben is, ha munkakörében sok a reprezentációs munka?
"Kis cégeknél miért ne lehetne ugyanilyen elvárásokat támasztani"
Lehet, és támasztanak is halotton kívül mindent. Ne legyen gyereke, ne is menjen szülni, ne legyen öreg, ne legyen ez-az. De a hirdetésbe ezeket nem írják be, mert nem korrekt. Azután jelentkezik 400 fő és mazsoláznak. Ezeknél a repi állásoknál, hogy milyen okos, és mit tud az az elvárási lista végén kullog.
Igen,szerintem teljesen normális.
Egy normális cég ad magára.
Ha valaki ocsmányul néz ki,az menjen dolgozni szénbányába,vagy a metróalagútba síncsavart drótkefézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!