Mentálisan egy takarító, ha erős, akkor jó munkaerőnek számít?
Figyelt kérdés
2021. máj. 16. 19:12
11/13 anonim válasza:
9 az ismerkedős részt csak azért hoztam fel mert nekem nagyon bejön az egyik kollégám, és megszakadna a szívem ha látnám minden nap de nem beszélhetnék vele
12/13 anonim válasza:
Dolgoztam takarítóként (szobalány) és sokkal jobban kerestem, mint most eladóként, nyugisabb is volt. És nem koszosabb, mint más fizikai munka. Mindenféle beosztású kollégával barátkoztunk, beszélgettünk, bár én normális helyen dolgoztam, nem beképzelt majmok között.
13/13 anonim válasza:
Szobalányként dolgoztam, ugye ez is takarítás, csak ágyhúzással egybevéve. Részben egyetértek az 5-ös hozzászólóval. Én jelen pillanatban is takarítóként dolgozom részmunkaidőben, és én a másik szemszögből közelíteném meg ezt az egész dolgot. Én úgy vettem észre, hogy ez a széthúzás/lenézés inkább a takarító kollégáknál figyelhető meg. Mi irodákat takarítunk esténként, vannak "normális" kollégáink, akik rendesen/precízen végzik a munkájukat, de sajnos a többség nem, és ezért van a "másik" oldalról a megbélyegzés. Sajnos az ilyen pozícióba inkább az iskolázatlan emberek vannak, akik ápolatlanok, más erkölcsi normával rendelkeznek, hangoskodnak, csúnyán beszélnek, tiszteletlenek. Ezért sem szeretnek az irodai dolgozók beszélgetni a takarítókkal, meg nincs olyan téma ami közös lenne. A fizetéssel egyet is értek, meg nem is. Szobalányként azért jobb a fizetés sokkal+ott a jatt, meleg étkezés hozzájárulás, BKK bérlet, munkaruha stb, amíg az ember tanul vagy hirtelen kell állás, ezek nem annyira rosszak. Fizikailag sokkal de sokkal keményebb munka, mint az gondolják az emberek. 20perc alatt kitakarítani egy szobát, rengeteget hajolni, görnyedni,a váll-hát-kéz folyamatosan igénybe van véve, a vegyszerek marnak, és gyorsnak kell lenned. Sokan ebbe nem gondolnak bele, de szerintem nagyon nehéz munka egy takarítás, főleg egy hotelban.Néha vannak undorító dolgok, ezt is meg kell csinálnod, inzultálnak a vendégek, ha nő vagy stb stb. Férfiakat sokkal jobban lenézik, mint a női takarítókat. Elvégre a női-férfi mosdóba is időnként be kell, a nők nem szeretnének találkozni a férfi takarítóval, a férfiak meg annál jobban sem. Sajnos lenéző munka, pedig nagy szükség van a takarítók munkájára, csak a többség megbízhatatlan, "rossz ember".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!