Nálunk a munkahelyen a takarító gyakran okoskodik és néha beszól a kollégáknak. Érdemes lehet ennyiért kirúgni?
Ha valaki kirúgja, az a főnök lesz, nem te.
Ő elsősorban azt fogja mérlegelni, hogy ennyi pénzért kapna-e különb embert. Meg, hogy rendesen kitakarít-e. Ez mégiscsak fontosabb neki, mint az, hogy veletek hogyan beszél.
Tudod van az a vicc, amikor kannibálok dolgoznak egy nagy irodaházban. Egyik nap eltűnik egy titkárnő. Senkinek nem tűnik fel. Másnap eltűnik a csoportvezető. Senkinek nem tűnik fel. Majd eltűnik az irpdavezető. Senki nem hiányolja. Ám egy nap eltűnik a takarít. Rögtön feltűnik a hiánya..
Szóval sokan azért engednek meg sok mindent egy régen ott dolgozó takarítónak, mert ritkán találnak olyan takarítót aki jól is végzi a munkáját. Bár ha ennyi mindent megenged magának, akkor tuti tudja, hogy biztos helye van.
Szerintem nem rúgják ki. Tuti rokkant, kapnak rá pénzt.
Ilyen f0s munkákra nem sokan mennek el, nem is sokat keresnek, szerintem örülnek hogy egyáltalán bejár dolgozni.
Ha akadályoz a munkában akkor azt feltétlenül beszéljétek meg vele, ha meg nem, akkor szerinted jogosan vennéd el a megélhetését (a pénzt amiből az ételt veszi és amiből a számláit fizeti) csak azért mert hülye véleménye van néhány dologról?
Eszméletlen embertelenségnek tartom ezt a hozzáállást. Egy munkahelyen sajnos mindenféle ostoba emberrel összehoz a sors (nekem is voltak már soviniszta, mélyen homofób, nagypofájú kollégáim, akiknek majdnem minden szava környezetszennyezés) de erre nem az a megoldás hogy mész árulkodni a főnökhöz.
Ebben a helyzetben pedig az illető még csak nem is a nála szerencsétlenebb sorsúakba rúgott, hanem olyanokba akiknek nyilván jobb az életük mint az övé, szóval mégis mekkora súlya van a szavainak? Rászólhattok hogy kuss, ami már önmagában kiváltság, hiszen sok helyen a főnök is beszél hülyeségeket, akit még csak el sem tudsz küldeni a francba - és ennyi.
Nem mentem árulkodni a főnökhöz, nem értem, miért írtad. Nem is kell amúgy, mindenki tudja, hogy ilyen az a takarítónő.
Sőt többen is felmondás előtt is megmondták, hogy felháborító, hogy beszól mindenkinek a takarító, meg okoskodik
Oszd ki, ne hagyd magad ,és a többiek is tegyék ezt!
Egy takaritó
Én sorsára hagynám az ilyen embert. Amikor már sokadjára nem veszed fel a kesztyűt, akkor el fog maradni idővel az előadás.
"Jó napot! Viszontlátásra!" - kommunikáció elég az ilyennek!
Esetleg ha normális hangvételű beszélgetés alakul ki köztetek, akkor felesleges ellenségesen, közömbösen viselkedni.
De amint kezdődik a műsor, ajánlott kiadósan pofán fosni, - hogy érezze a személyes törődést!
Úgy gondolod, nincs joga hogy saját véleménye legyen, csak mert takarító?
Vagy az sért, hogy igaza van?
Ja, hogy ez így mindkettő.
Szerintem maradj csendben, bölcsebbnek fogsz tűnni és talán ő sem fog többet beszolni neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!