Mit csináljak, ha csak én takarítok az ebédlőben?
Hagyd abba a takarítást, ha unod. Azt hiába várod, hogy majd észreveszik, belátják... Ha siránkozol, rád lesznek megsértődve, mivel nem ők mondták, hogy helyettük sikáld a konyhát.
Találj ki valami mást. Vigyél magaddal egy tálcát. és tedd arra a tányérodat.Mindenkinek más az igényszintje. a kollégák nem fogják elkezdeni csiszálni a konyhát, ha szerintük még nem elég koszos. Persze vannak, akik akkor se takarítanak, ha ők is úgy gondolják, hogy már túlságosan is az...
Hívjatok össze egy megbeszélést, és ott tisztázzátok, ki hajlandó beszállni a konyhatakarításba, és ki nem. Egyáltalán ki látja be, hogy erre szükség van? Ha a dolgozóknak nincs idejük a takarítással foglalkozni, de azért szeretnék, hogy kultúrállapotok legyenek a konyhában, dobjatok össze némi pénzt, és ajánljátok fel a takarítónak, a konyha rendben tartásáért. De az is lehet, hogy te kiszámolod, heti hány percet dolgozol a többiek helyett (mosogatás, morzsasöprés, edény elpakolás, felmosás), ezt beszorzod egy takarító órabérével, és kifizetted velük. De ez csak akkor fog menni, ha legalább annyit elfogadnak, hogy takarítani tényleg kell.
Én is az irodámban ennék, nem takarítanék más helyett ezek után. Családnál állt fenn hasonló probléma nálam, folyton én takarítottam, öcsém, nője, haverjai, anyám nem. Egy idő után az ő "helyükre" söpörtem a morzsákat, tettem a mosatlanjaikat, és egy idő után elkezdtek takarítani.
Ha megdorgálnak az irodában kajalásért, akkor mondd meg, hogy ezért. Aki ezt felhánytorgatja neked, az egy marharépa és pont nem érdekelne engem sem. Csak a főnök róhatja fel neked, az meg vegye tudomásul hogy te nem vagy takarító és nem fogsz ott enni ahol ez van.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!