Mit csináljak, ha csak én takarítok az ebédlőben?
Lehet, hogy összesöpörnék helyettük, de a tányért biztosan nem mosogatnám el. Hidd el, ha 2 hét múlva nem találnak tisztát, akkor el fogják mosni, ha ebédelni szeretnének.
Ne csinálj magadból cselédet. Te szoktatod őket rá a rendetlenségre, mert "úgyis van valaki", aki ezt megcsinálja. Hát ne legyen.
Én a fiammal csináltam meg azt - mindig beviszi a szobájába a kaját, és nem hozza ki a tányért -, hogy nem szóltam. Aztán elfogyott a tiszta tányér. Csodálatos módon rögtön össze tudta szedni őket, kihozni és el is tudta mosni.
Csinálj takarítási beosztást, vidd be a főnöknek és beszéljétek meg a kollégákkal. Ha nem vezet sikerre, mond meg neki előre, hogy az irodában fogsz ezentúl enni, amíg nem oldja meg ezt az állapotot, punktum.
Az is az alapprobléma, hogy nincs probléma, mert Te takarítasz. Tehát a többiek nem érzik ennek a súlyát.
Az is az alapprobléma, hogy nincs probléma, mert Te takarítasz. Tehát a többiek nem érzik ennek a súlyát.
Itt a pont.
3 variáció van.
1. Vagy kitakarítasz - a motiváció jelen esetben nem fontos -, de utána nem nyafogsz, még a gyakorin sem.
2. Keresel rá megoldást, ötleteket kaptál rá fentebb.
3. Hagyod az egészet a fenébe, majd megoldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!