Mi a jó válasz arra,hogy "miért akar nálunk dolgozni?"
-Érdekel ez a munkakör
-mindis is ki akartam próbálni magam benne
-szeretek az emberekkel foglalkozni (vagy bármi ami a munkakörhöz illik, értelemszerűen ha pl sofőrnek jelentkezel akkor "szeretek vezetni") ezért úgy érzem ez nekem való
"Ezt a munkakört szívesen végzem", "Ebben a munkakörben van munkatapasztalatom / ezzel szerettem volna foglalkozni a korábbi után", "Egy megbízható, neves cégnél szerettem volna elhelyezkedni", "Pozitív véleményeket hallottam róla"...
Kreativitásra van csak szükség, és színészi képességekre.
Elolvasod a weboldalán a cégnek, hogy milyen menő szöveget hazudozik össze magáról, főleg a legröhejesebbet, a "küldetésünk" részt, és abból a legnagyobb három bullshitet felnondod szenteskedő pofával, corporate műszavakkal, h te ezekkel mennyire egyetértesz, persze úgy, h megpróbálod nem elröhögni magadat közben.
Ezt várják el, lucskos lesz tőle egyből a HR-es 3,14csa bugyogója.
Valamiért csak jelentkeztél arra az állásra, mond el azt az okot, amiért ezt választottad.
Kicsit ferdíteni még okés, de kamuzni nem éri meg, mert úgy nem olyan helyre kerülsz, ahol jól tudnád érezni magad.
Szerintem ez egy jó kérdés arra, hogy a munkáktató felmérje a munkavállaló mennyire van képben a munkakörrel, céggel, cég piaci szerepével kapcsolatban.
Illetve a munkavállalónak is jó, ha megfogalmazza magában, miért is akar az adott cégnél dolgozni. Akár presztísz akár bármi miatt.
Nyilván nem mindegy milyen munkakör és hol. Egy éjszakai biztonságiőrnél nem fog tudni az ember erre igazán semmit mondani a Vérpisti BT-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!