Jelen helyzetben is megállja a helyét az a mondás, hogy "csak az nem dolgozik, aki nem akar?"
Meg. Tele vannak az álláshirdető portálok.
Csak nem biztos, hogy az elvárásainak megfelelő munkát tud valaki leakasztani.
Igen megállja, sőt mondjak valamit?
18 évesen suli mellet dolgozok
Ilyen "rettenetes" helyzetben...
Megállja.
Én csak kíváncsiságból pörgettem végig hogy milyen munkákat hirdetnek manapság, tömegelnek a rendes bejelentett állások hirdetései, amik különösebb képzettség nélkül betölthetőek.
A többségre talán igaz. De azért vannak speciális helyzetek. Nekem egy ismerősöm kis faluban lakott, 3 kisgyerekkel, apa nélkül, nagyszülő vagy bármilyen segítség nélkül. Tömegközlekedés minimális, talán a legközelebbi városba be tudott volna járni, de a buszbérlet ára lejött volna a fizetéséből. Nyilván volt története annak, hogy ide jutott, de onnantól, hogy beállt ez a helyzet, elég nehezen tudott lépni.
Mivel az illető anyuka nagyon talpraesett volt, még ebből a helyzetből is ki tudott törni és most Németországban van a gyerekekkel együtt. De azért ez nagyon nem volt egyszerű.
@13:36
Most úgy őszintén, ennek a kis szösszenetnek mi a lócitrom köze van a jelen helyzethez? Ilyen szerencsétlen egybeesések mellett akkor is nehéz lenne megfelelő munkát találni ha híre-hamva nem lenne covidnak. :D
Azért lehet kivétel.
Az én kislányom 7 éves és átlag havonta egyszer egész biztosan lebetegszik minimum 1 hétre. Amióta óvodás, ez megy, már 4 éve. Szerinted így el tudnék helyezkedni?
Félre ne érts, van állásom, 4 éve dolgozok, de már 10 éve vagyok ezen a helyen a gyed előttel együtt, engem már nem olyan egyszerű kirakni, ráadásul a munka jellege olyan, hogy a 80%-a végezhető home office-ban is. Viszont kegyetlen anyagi felelősséggel járó munka, engem felőröl az egész, rettenetesen sok munka aránytalanul kevés fizetésért és kibírhatatlan főnök. Sokszor azt érzem, meg fogok halni idő előtt miatta. 4 éve tűröm, hogy kitapossa belőlem a belet is és folyamatosan megalázzon.
Ha elmennék bármilyen új helyre, a próbaidő alatt minimum 2-szer el kéne mennem betegszabadságra. De ha véletlen azon túljutunk is, melyik munkahely engedheti meg magának, hogy egy munkaerőt havonta minimum 7 napra nélkülözzön? És ha megengedheti is, szerinted tűrni fogják?
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az óvoda legtovább is csak 17:30-ig van nyitva, az iskola pedig csak 17:00-ig. Ingázva lehetetlen beérni a gyerekért időben. Maradnak a helyi munkahelyek.
Nyilván egy egyedülálló könnyebb helyzetben van, de ha van bárki, akiről gondoskodnod kell, legyen az csak egy kutya, már bukta a munkásszálló, tehát szűkülnek a lehetőségek.
Egyszer egy könyvelőcsaj mondta nekem, hogy a világ legjobb állása a takarító, de nehogy azt higgyem, hogy olyan egyszerű takarítói álláshoz jutni.
És nyilván van, amikor az ember csak keresi a kifogásokat és azért nem tud elhelyezkedni. Ismerek én is ilyet sokat, hajaj de még mennyit.
Meg, mert a szar helyekre mindig keresnek embert, mert olyan iszonyatosan nagy az átjárás, hogy sose lesz elég ember stabilan iylen helyeken, hogy elég legyen a cégnek.
Persze nagyon eldugott helyeken más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!