Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mik a legantiszociáliabb...

Mik a legantiszociáliabb szakmák vagy foglalkozások?

Figyelt kérdés

2021. máj. 6. 22:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
62%

Kedves #10! (#9 vagyok.)

Ha elég sokan társítanak egy adott jelentést egy nem megfelelő szóhoz, akkor új jelentéstartalommal bővül. Ettől függetlenül továbbra sem lesz helyes, az az "aszociális", amiről te beszélsz, a kérdés pedig nem arra vonatkozott.

2021. máj. 6. 22:47
 12/39 anonim ***** válasza:
16%

Kedves 11-es!

Miért kellene feltétlenül gátlástalannak, rossz indulatúnak lennie, mert kerüli mások társaságát? Lehet valaki úgy antiszociális hogy semmilyen rossz vagy hátsó szándék nem vezérli, van ilyen ismerősöm, úgyhogy nagyon is tévedsz ezzel az általánosítással.

Az pedig hogy a kérdés arra vonatkozott hogy a kérdező gátlástalansága miatt lenne antiszociális, azt miből gondolod? Ezt írta a kérdező az első kommentbe: "Nem szeretek emberek társaságában lenni és viszont. Úgy akarok megélni, hogy nem akarok emberekkel érinkezni. Egyre rosszabbul érzem magam az emberek társaságában."

Ebben te hol olvasod ki hogy gátlástalan? Csak arról van szó amit már írtam hogy nem akar társaságban, nem akar másokkal érintkezni, igaz ez kölcsönösen érezhető a környezetében de ebből egyáltalán nem derül ki hogy a kérdező gátlástalan és másoknak ártó szándékkal rendelkezne.

2021. máj. 6. 22:59
 13/39 anonim ***** válasza:
76%

Kedves #12! (#11 vagyok.)

Nem vagy tisztában a szavak jelentésével :) A Kérdező az "antiszociális" személyiséggel kapcsolatban kérdezett, és arra kapott választ (tőlem).

2021. máj. 6. 23:10
 14/39 anonim ***** válasza:
23%

Kedves 13-as (12-es vagyok)

Tisztában vagyok a szavak jelentésével, legfeljebb a kérdésre adott válaszod értettem félre. Azonban amellett kitartok hogy nem minden antiszociális személy gátlástalan mint ahogyan részben te állítottad.

2021. máj. 6. 23:15
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Anti (=ellenes) + szociális (=közösségi) = antiszociális (közösség ellenes, közösség számára kedvezőtlen, közösségnek ártó)
2021. máj. 6. 23:19
 16/39 anonim ***** válasza:
54%
És szerinted azért mert valaki közösség ellenes, és leginkább egyedül szeret lenni, az azt is jelenti hogy mindenképpen ártó szándékai vannak bármilyen közösséggel szemben?
2021. máj. 6. 23:21
 17/39 anonim ***** válasza:
39%

Én is jobban szeretek amúgy egyedül lenni, mint bármilyen közösségben, társaságban, nem is nagyon vannak barátaim, csak ismerőseim, nem élek közösségi és társasági életet már hosszú évek óta. Még sincs semmilyen ártó szándékom senki iránt, sőt szeretek másoknak segíteni mivel ettől jobban érzem magamat csupán szeretem a távolságot tartani másokkal és nem igazán szoktam senkit sem közel engedni magamhoz.

Szóval az hogy valaki antiszociális beállítottságú teljesen független attól hogy ártó szándékai lennének bárki mással vagy bármilyen közösséggel szemben.

2021. máj. 6. 23:24
 18/39 anonim ***** válasza:
56%
Nem "mindenképpen", durván "50-50" százalékban. Az antiszociális emberek egy része gátlástalan, másik részük gátlásos.
2021. máj. 6. 23:25
 19/39 Tepfal ***** válasza:
67%
#15: Ez nem ennyire egyszerű. Az antiszociális személyiségzavar (vagy szociopátia) egy leírt, diagnosztizálható mentális zavar ("betegség"). Ennek megvannak a maga kritériumai, nem a szó etimológiája dönti el, hogy kire használható és kire nem - és nagyrészt a genetikán múlik. Ettől némileg eltérő a köznyelvi használat, ami valóban gyakran az antiszociális szót a közösségellenes személyre használja. A kérdésben viszont semmi nem utalt erre az utóbbi használatra.
2021. máj. 6. 23:25
 20/39 anonim ***** válasza:
22%

10-es, 12-es, 14-es, 16-os, 17-es válaszadó vagyok.

Bírom ezeket lepontozásokat. Ami nem azonos valaki véleményével lepontozzák, nélkülözve minden elfogadást, toleranciát a másik véleményével kapcsolatosan.

Felmerül a kérdés akkor most valójában ki is az antiszociális?

2021. máj. 6. 23:36
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!