Hatósági karantén nem evidensen igazolt hiányzás egy munkahely szempontjából? Még akkor is ha tünetmentes vagyok? A főnöknek ezt el kell fogadnia, nem?
ilyenkor nem kell bizonyítani, hogy kötelezett rá, hogy menj be dolgozni hatósági karantén alatt? csak hogy mi alapján mondod hogy kötelez..
nálunk hatósági karantén idejére ha tünetmentes is vki, táppénzre kell menni
Az egy dolog, hogy az orvos igazolja, de pénzbeli ellátás nem jár rá, mivel nem vagy beteg nem betegszabadság, nem is jár táppénz se. Szóval a munkáltató vagy szabadságnak veszi, vagy fizetetlen igazol távollétnek. A hatóságot nem bírálhatja felül, mert ha kimennek ellenőrizni és te nem vagy otthon, akkor a büntetést tuti nem fogja kifizetni helyetted.
Tavaly nekem is karanténban kellet volna lennem, de elmentem egy tesztre, ami negatív lett, szóltam az orvosomnak és feloldották.
Az egy dolog, hogy az orvos igazolja, de pénzbeli ellátás nem jár rá
Ha nem értesz hozzá, miért kell beleszólni?
Jár rá pénzbeli ellátás, az első naptól táppénz. Tp keresőképtelenség esetén jár, közeü okból hatóságilag elkülönített személyt 7-es kóddal vesz telen állományba a háziorvos.
"Nyilván igen, a munkahelyed semmilyen utasítással nem bírálhat felül hatályos jogszabályt."
Viszont kirúghat bármikor bármilyen kamu mondvacsinált hazug indokkal.
Persze, de az már más kérdés. A főnöknek el kell fogadnia, ez így van. Az, hogy visszamaradott és nem teszi, más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!