Csapatépìtőre miért van szükség, ha a munkahelyi kapcsolatok nem olyan fontosak a munka szempontjából?
irodában dolgozom, ha nem lenne jó a munkahelyi kapcsolat bárkivel, azt megbeszélnénk, ha xar lenne a hangulat tuti felmondanék
nagyon fontos szerepe van a csapatépítésnek
Az egyik, ha nem a legfontosabb a légkör.
Előző munkahelyemen jó volt a légkör csapatépítő marhaságok nélkül is.
Én puritán típus vagyok. Bemegyek, köszönök, belevetem magamat a munkába, amikor vége, elköszönök, jövök elfele. Haverkodni nem kívánok. Lényeg, hogy senki ne csesztessen.
Az nettó hülyeség, hogy majd azért fog gördülékenyebben menni a munka, merthogy a dolgozók berúgnak párszor együtt. Az nekem sokkal rosszabb, amikor egyszer együtt iszom egy kollégával, tök jól elpörgünk, és utána nem sokkal a munkahelyen összekapunk valami hülyeség miatt. Volt már rá példa.
Nem a berúgás a lényeg, hanem, hogy jobban megismerik egymást az emberek, oldottabb légkör alakul ki.
Nem is tudom milyen munkahelyei vannak egyeseknek, akik nem érzik, hogy mennyire fontos a jó munkahelyi légkör. (Leszámítva a home office-t, bár ott sem elhanyagolható a jó viszony azokkal akikkel kapcsolatot tart az ember rendszeresen)
"oldottabb légkör alakul ki": bármelyik munkahelyen elég egy olyan ember, aki olyan, mint a hajnali szél, aki mindenkiről mindent tudni akar, és már megvan a "jó" hangulat alapja.
A csapatépítők az én szememben vagy csapatleépítő-, vagy további káosz okozója.
Még nem voltam csapatépítőn. Volt egy munkahelyem, ahol szar volt a légkör (multi, pénzügyi osztály). De abban biztos vagyok, hogy ha elutaztattak volna minket három napra valahova, bowlingozunk egyet és együtt piálunk, attól még ugyanolyan szemét ribik lettek volna, amikor munkáról van szó. (Én fél évet bírtam, de amikor felmondtam, a főnöknő mondta nekem, hogy "gondoltam, hogy EZEK között nem fogsz többet kibírni". )
Nem tudom, változtatott volna-e ezen bármi csapatépítő. Ami mellesleg meg is volt tartva mindig nyáron, csak én ősztől februárig voltam ott, szóval nem esett bele az a fél év.
Tehát én olyan szempontból nem hiszek benne, hogy ha valami nagyon fos, az csapatépítő után is fos.
Van, aki élvezi a csapatépítőket, függetlenül attól, szükség van-e rájuk. Ingyenkaja, ingyenpia, program, ha pedig ottalvós, hátha meg lehet dönteni azt a babaarcú nagymellűt a 3-as sorról vagy a jóképű, szakállast a pénzügyről.
Egyébként viszont a csapatépítők szervezésének indoka a legtöbbször az, hogy muszáj. Van rá keret a költségvetésben, amit másra nem lehet fordítani, pedig a dolgozóknak épp elég az az idő, amit a munkahelyen kell tölteniük, a legkevésbé sem hiányzik, hogy szabadidejükben is a kollégákat bámulják, idióta feladatokat csináljanak, közben pedig igazán ne tudják elengedni magukat, mert a főnökség spiclijei ilyenkor is figyelnek.
De olyan is van, hogy nincs rá külön összeg, nem lenne kötelező megszervezni, csak "máshol is így szokás", aztán kivonul a társulat a horgásztó mellé, pár lelkes hülye bográcsban főz egy nagy adag húsos akármit (mondjuk ezt ők megtennék céges csapatépítő nélkül is, saját örömükre), a többi meg vagy előre lemondja családi programra, rosszullétre, gyerek betegségére hivatkozva, vagy csak azt várja, mikor lehet már lelépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!