Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csapatépìtőre miért van...

Csapatépìtőre miért van szükség, ha a munkahelyi kapcsolatok nem olyan fontosak a munka szempontjából?

Figyelt kérdés
2019. szept. 19. 23:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

" a főnökség spiclijei ilyenkor is figyelnek."

Megmondtad a frankót.

Nem voltam még csapatépítőn, de volt egy céges buli a régi munkahelyemen akkoriban. Ebéd után a bárpultnál ültünk többen és dumáltunk, már oldottabban.

Rá következő héten kaptam egy legb...szást a főnökasszonytól (könyvelőiroda). Döbbent csend volt, és amikor kiment, (hatan voltunk az irodában), akkor hümmögtem magamban, hogy bár jogos, de miért reagálta így túl. Erre egyik kolleganő kárörvendő pofával elkezdte dudorászni a cég nevét, amelyik miatt kaphattam a lecseszést. És emlékszem, hogy ott a bárpultnál én beszéltem erről az afférról (akkor a főnöknő nem volt ott köztünk, de a spicli igen.)

Gondolom, így lehet ellazulni a csapatépítőkön is.

2019. szept. 20. 10:20
 12/21 anonim ***** válasza:
11: Ezt nem egészen értem. Mi volt avval a céggel? És min húzta föl magát a főnökasszony?
2019. szept. 20. 10:27
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Már nem emlékszem annyira, 90-es évek elején volt. Valamit mondtam, hogy pl. én sem szoktam rávetni magam a könyvelésére, nem is nagy az anyaga, háromhavonta könyvelem.

Főnöknő bejött, és tartott egy általános lecseszést, hogy a hozott anyagot azonnal könyveljük, ne tároljuk. De végig rám nézett nagyon szuggesztíven.

Szóval piszlicsáré, de akkor is egyik spicli mondta vissza.

2019. szept. 20. 11:22
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem baromság a csapatépítő. Ott vagyunk egymás seggében napról napra 8-12 vagy még több órán keresztül, egy idő után akkor is megismerjük egymást, ha nincs rá kifejezetten szándék.
2019. szept. 20. 12:33
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan helyen, ahol az emberek egyedül dolgoznak, nem pedig csapatban és mindenki csinálja a maga dolgát, ott nem szükséges. Viszont rengeteg “csapatos” munka van, ahol projekteken dolgoznak együtt stb. Ilyen helyzetben jól jöhet, viszont nagyon el kell találni, hogy mi legyen az a csapatépítő program, mert gyakori, hogy addig jó viszonyban lévők nagyon összevesznek ilyeneken és általában továbbviszik ezt a munkába is. Úgyhogy csak óvatosan ezzel.
2019. szept. 20. 15:51
 16/21 anonim ***** válasza:

Nálunk a csapatèpítő mindig a kocsmàban van. Szóval az nálunk a csapatèpítő, hogy a két közvetlen főnökünkkel leülünk inni.(Nyilvàn nem muszàj inni, sokan csak eljönnek beszélgetni). Eddig egyre tudtam csak elmenni, de akkor jó volt a hangulat.

Fontos dolog egyébként, hogy a kollégàkkal jól kiköjjön az ember, ha rossz a hangulat az milyen már? A fél életed a munkahelyeden töltöd, ha ott szar a hangulat az kihat az otthoni életedre is, ami kihat a csalàdodra is, a kapcsolataidra, stb. Magamon tapasztaltam. Amikor rossz emberekkel voltam körbevève minden egyes nap, akkor minden nap idegesen, mérgesen, strèsszesen értem haza, ami miatt könnyebben felidegesítettem magamat, így többet veszekedtem a pàrommal és a csalàdommal is. Közben sokszor nem is ők tehettek semmiről, csupán én voltam szorongó és stresszes.

Vannak munkahelyek amiknèl biztos komolyabbak a csapatèpítők, mint nálunk, de igen, fontosak hogy összecsiszolódj a kollègàiddal és, hogy ne depresszióba döntsön a melóhelyed, hanem elviselhető vagy akár jó legyen az egész környezet.

2019. szept. 21. 17:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

16: Az a baj, hogy Magyarországon valahogy nem képesek megtűrni azt, ha valaki totál ki akarja zárni magát a haverkodásból, trécselgetésből, közvetlenkedésekből. Részben emiatt is jöttem külföldre. Itt érdekesmód teljesen okés, hogy csak dolgozni járok be, nem vegzálnak miatta.

Ami a főnökkel piálást illeti, erről is az jut eszembe, hogy milyen lenne ha hétvégén együtt innánk, és rákövetkező héten meg leordítaná a fejemet a munkahelyen valami általam ejtett hiba miatt. A másik szempont, hogy esetleg véletlenül elárulok magamról valamit, mondjuk azt, hogy számomra nehéz lenne másik munkát találni, ha elkerülnék onnan, és esetleg ezt kihasználva elkezd kizsákmányolni, mert tudja, hogy úgyse mondok fel. Tehát a főnökkel lazulni veszélyes lehet. Az én nézőpontom szerint jobb szétválasztani a munkát a szórakozástól.

2019. szept. 22. 07:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17, igen nyilván nem mindenki szereti az ilyeneket, de szerintem sokan igen. A csapatèpítő meg nem hiszem, hogy kötelező bárhol is. Nem muszáj ezeken részt venni, sokan csak bejárnak dolgozni, mert kötelező és ennyi, de én azokról az emberekről írtam akiknek nem mindegy a munkahelyi környezet, mert szeretnek jóban lenni a kollègàkkal és rossz kollégák miatt simán lelèpnènek a munkahelyről, én is ilyen vagyok.
2019. szept. 22. 10:10
 19/21 anonim ***** válasza:
18: Néha lehet itt az oldalon olvasni olyan eseteket, hogy valakit azért küldtek el a munkahelyéről, mert nem vett részt a csapatépítőkön meg a céges bulikon. Nem tudom, igazak-e vagy kamuk. De gondolom, nem ok nélkül zörög a haraszt.
2019. szept. 22. 10:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Pedig a legtobb csapatepito arrol szol ki h rug be jobban neha a gatlasok is elszabadulnak. Nehany alkalmazott a csapatepitot nem ugy fogja fel amirol eredetileg is szol hanem egy jo bulinak ahol folyik a kaja pia s kiadja magabol azt amit egesz evben nem tesz😊😊vhol a fonok a felbujto azt utana mar jon a tobbi ahogy kell volt ra pelda h egyesek h fordulnak ki magukbol. Hetfon meg megy a pironkodas szegyenerzet behuzva fule farka. Kellemetlen tud neha lenni egy egy csapatepito utan a hangulat de ez benne a szep😂😂😂megismerni a kedves kollegak sotet oldalat is. Aki meg olyan az minden helyzetben tud viselkedni.
2019. szept. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!