Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Buszsöffőr vagyok. már nagyon...

Buszsöffőr vagyok. már nagyon unom. a főnököm kb minden nap behív és ordibál velem hogy miért késtem. erősen gondolkozok rajta hogy holnap reggel bemegyek hozzá és ahogy leordít a szeme láttára lehúzok egy kőműves actimelt. mit gondoltok, jó ötlet?

Figyelt kérdés
ja és persze utána elküldöm az öreganyjába...

#utálat #munkahely #berúgokmielőttindulaműszak
2021. márc. 23. 15:37
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

Először is, az ordibálás nem kulturált.

Másodszor, a késés ha nem önhibádból történik, akkor adj rá magyarázatot.

Harmadszor, lehet a HR osztályhoz fordulni ha magyarázatot adtál és továbbra is ordibál. Nem vagy köteles eltűrni a megaláztatást.

Negyedszer, ha előtte lehúzol egy felest, a következő leendő munkahelyedre is eljuthat ennek a híre.

És nem mondják meg neked, hogy miért utasítják el a jelentkezésed.

Ügyhogy csak nyugalom.

Mindennek megvan a maga menete.

2021. márc. 23. 15:57
 22/52 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire írja a menetleveled a fellépést.

Nálunk 20-percel kell bent lenni a járat indulása elött.

Megy a vonal tartalék.

2021. márc. 23. 15:58
 23/52 anonim ***** válasza:
88%

Szakma szemetje, az vagy.

Ki van írva a kezdés, forda szerint 7:00.

Ettől érvényesen eltérni nem lehet. Ha 6:30-ra érsz be, az jó. Ha 7:05-re, az nagyon nem. Nálunk (Budapest, BKV) már a második ilyen késésért ki lennél rúgva. Itt ugyanis úgy megy, hogy ha nem jelensz meg a jelentkezési időben, akkor már megy is a tartalék, és igazolatlan. Újabb kirúgási ok.

A főnök előtt tüskét meginni? :D :D

Mivel munkahelyen vagy, ott eleve tilos alkoholizálni.

Ja, és jelentkezéskor kötelezően szondát kell fújni, jogosítványt, GKI-t felmutatva.

Tehát minden egyes cselekedeted külön-külön is alkalmas egy azonnali kirúgásra.

Gondold meg azért jól, mert ebben a helyzetben nem kapkodnak csak úgy a járművezetők után.

És működik a "hírlánc" is ám, hogy adott főnök körbetelefonál az összes környéki buszos cégnek, hogy "Kalifaszi Lacit ne vegyétek fel, mert rendszeresen késik, balhés, piás".

Kell ez neked?

...persze a másik verzió az, hogy egy, a szakmához mit sem értő, otthon unatkozó kis OMSI hős vagy. :D

2021. márc. 23. 16:00
 24/52 anonim ***** válasza:
20as. Félreértelmeztem. Mikortól KELL bent lenned a szerződésed alapján.
2021. márc. 23. 16:01
 25/52 A kérdező kommentje:

szerződés alapján 20 percel indulás előtt. azaz 7:40, amint leírtam a kollégám 7:40re jár semmi baj.

én 7-re hogy ne legyek baszogatva. de úg ytűnik holnaptól 6:30ra megyek biztos ami biztos. másfél óra fizetetlen unatkozás....

2021. márc. 23. 16:04
 26/52 anonim ***** válasza:

#24: Ott van mindenkinek a havi beosztáson.

Lehet, hogy "ma" reggel 4:33, "holnap" 5:10...stb.

Erről a munkavállaló a havi beosztás keretében értesül, melyben figyelembe veszik a szabadnapkérelmeit is.

Folyamatos jellegű üzem, nem jellemző fix "7:00-15:20" munkarend hétfőtől péntekig.

2021. márc. 23. 16:05
 27/52 anonim ***** válasza:
42%
Igazad van teljesen! Jogod van késni, te vagy a SOFŐR! Csakis jogaid lehetnek, kötelezettséged semmi. Jól csinálod, mutasd meg ki a fasza gyerek!
2021. márc. 23. 16:06
 28/52 anonim ***** válasza:
65%

Mit nem értesz azon, h hétre benn kell lenned?

Én már rég kirúgtalak volna.

2021. márc. 23. 16:06
 29/52 anonim ***** válasza:
26os és 25ös. Szerintem akkor csak a beosztásnak és a szerződésnek kell eleget tenni. Ez esetbe amíg ez megvan nem baszokadhatná, szóval szerintem ez nyíltan meg is mondhatja neki. De mindenképp érdemes rákérdezni az ő felettesénél.
2021. márc. 23. 16:08
 30/52 A kérdező kommentje:
ez megy évek óta, tudja ő is hogy nem rúghat ki... már rég kirúgott volna ha tudna. de nemhogy 20 perccel hamarbb vagyok bent hanem 50-60al
2021. márc. 23. 16:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!