Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Aki vágóhídon dolgozik az...

Aki vágóhídon dolgozik az hogy bír munka után hazamenni es aludni mikor kitudja hany állat életét oltotta ki?

Figyelt kérdés
Hogy bír az ilyen létezni?

2021. márc. 20. 13:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
25%
Nem, csak ennyi empátia nélkül ember lehúzza az életkedvem és nem ér annyit az egész.
2021. márc. 20. 13:31
 22/25 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező! Tényleg ennyire hülye vagy? Mond, hogy csak provokálod itt az olvasókat!

Egy autógyárban dolgozó hogy tud aludni, amikor arra gondolt, hogy milyen sokan meghalnak autóbalesetben, milyen sok állatot ütnek el.

2021. márc. 20. 14:17
 23/25 anonim ***** válasza:
63%

A növényeknek is stresszt okoz, ha sérülnek. Termelnek is különféle hormonokat, meg kémiai anyagokat, amiket akár a szomszédos növény is érzékel és felkészül pl a kártevők támadására. Egy csomó növény eleve termel olyan anyagokat egész élete során, amik az őket elfogyasztóknak kisebb-nagyobb mértékben ártalmasak. És fizikálisan is védekeznek tüskékkel, tövisekkel, szőrözöttséggel stb.

A növények sem azért léteznek ám, hogy mi megegyük őket, max a gyümölcsük az, amit nekünk szánnak. De végül is tök baráti dolog, hogy mindenféle nemesítést, oltást, génmódosítást csinálunk rajtuk, ami azért elég durván beavatkozik a normális életükbe, a természetes alakjukhoz képest "torzszülötteket" hozunk/hoztunk létre belőlük, hogy számunkra finomabbak és táplálóbbak legyenek. Mivel a növények más jellegű élőlények, mint a fejlettebb állatok, így mi fejlettebb állatok (ugye az ember is főemlős) nem érzünk úgy együtt velük, nem tudunk úgy azonosulni velük, mint a hozzánk hasonlatosabb fajok egyedeivel. Pedig a maguk módján ők is éreznek, így tudnak szenvedni is, csak nem abban a formában, ahogy mi.

Ettől én még megveszem a boltban a zöldségeket, gyümölcsöket, meg is eszem őket, ugyanúgy, ahogy a húst is megveszem és megeszem. Ha nem lehetne kapni húst a boltban, akkor én magam tartanám és vágnám a baromfit, nyulat, mert nekem kell a hús, ugyanúgy, ahogy a zöldség és gyümölcs is. Egy normális társadalomban nem idegenedtünk volna el a természetes táplálkozásunktól, de manapság annyira eltávolodtunk a természettől, hogy a többség teljesen elfelejtette a gyökereit és inkább él fura eszmék szerint, mint normális emberi módon.

2021. márc. 20. 14:25
 24/25 anonim ***** válasza:
14%
#23 semmi se létezik egy bizonyos okból, ilyenben a teremtéshívők hisznek. versengés van, mi éhesek vagyunk, ezért meg akarunk enni nővényeket, állatokat, gombákat. ők nem akarnak megevődni, mert akkor nem tudnak fajfenntartani. ezért bizonyos önvédelmi mechanizmusokat fejleszettek ki. az őket elfogyasztők meg a táplálék önvédelmi mechanizmusa ellen védő mechanizmusokat fejéeszettek ki. pl ami méreg megöl minket embereket, az nem zavarja azt az organizmust, amelyik sikeresen tud védekezni a méreg ellen, így meg tudja enni azt. a jobb túlélő még így is elég táplálékhoz tud jutni.
2021. márc. 20. 14:37
 25/25 Metionin ***** válasza:
67%
Vagy megszokják vagy eleve nem érdekli őket a dolog. Érzékenyebb ember biztos nem bírja sokáig de van az a helyzet amikor ez a munka is jobb a semminél. Hasonló munkáknál ahol állatok szenvednek, az emberek egy része kifejleszt magában egy távolságtartást az állat felé, nem kezeli őket ugyanazon a szinten mint pl. a hobbiállatot és úgy ki lehet bírni. Egy ideig. Az egyik munkahelyemen kísérleti állatokkal dolgoztam, egerekkel és patkányokkal, meg lehet szokni de ha létezne végítélet, ez lenne az egyetlen dolog amiben valóban bűnösnek vallanám magam, pedig tudom hogy a tudományért, magasabb jó érdekében öltem meg őket.
2021. márc. 20. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!