Dolgoznátok családi vállalkozásban?
Kerestek munka miatt és családi vállalkozás lenne ahol most a vírus miatt lefogytak az emberek és sos-be keresnének valakit de ha tetszik a munka meg minden akkor bejelentenének rendesen.
Viszont még az nem tetszik, hogy a hét minden napján kell dolgozni tehát szombat és vasárnap is bár az időbeosztás nem vészes de nem dolgoztam még olyan helyen ahol nem volt szünet azért. Még 3 műszaknál sincs hétvégén munka bár itt könnyebb a feladat meg nem vészes az idő de hát.
Meg nem tudom mennyire befogadóak a családi vállalkozások új alkalmazottakhoz, meg mondta, hogy kis cég de kicsit félek.
Voltam már egyszer ilyen kis üzemben ahol 6-an voltak csak és olyan nehezen illeszkedtem be, mert ők nagyon egymásra voltak hangolódva, egymással beszéltek munka közben is én meg némán dolgoztam és tök kellemetlen volt.
Bár ilyenkor nem szabad válogatni ha nincs épp munka, de ti vállalnátok családi vállalkozású munkát ha épp nem lenne semmi vagy még várnátok kicsit hátha, mert kapok azért hívásokat és van még egy beütemezve csak az később van de az nem családi.
Ami eddig nem családi volt ott teljesen elvegyültem a többiekkel ami azért megnyugtató volt.
Ki hogy viszonyul a családi vállalkozó munkáról?
Bejelentés nélkül (első perctől) nem.
Munkaszerződés nélkül nem.
Heti két pihenőnap kiadása törvény szerint kötelező, tehát még csak nem is foglalhatják munkaszerződésbe a heti 7 napos munkarendet, mert törvénybe ütközik.
A feltételekről hivatalos levélben kérnék tájékoztatást, a munkát nem vállalnám el és feljelenteném őket. Azért csinál(hat)ják meg ezt a hasonló cégek, mert senki nem tesz ellenük semmit. Épp ideje lenne már a mindenkori munkavállalóknak tovább látni az orruknál és fellépni az ilyenekkel szemben.
De amúgy nem minden munkánál szokott próbanap lenni?
Mondjuk voltam több munkánál ahol azért nem volt és egyből dolgozhattam de igazatok van ez nem éri meg...
Még tudok várni kicsit most úgy is vírus miatt nehezebben találok munkát de nem dőlt össze a világ körülöttem hogy nincs munkám.:)
családom támogat legalább.
AMúgy elfelejtettem hogy holnap alkalmis lennék és nap végén kapnám a pénzt, ha tetszik akkor utána bejelentenének rendesen.
Szerintetek ez korrekt?
Az egész nem korrekt, én nem bíznék bennük. Mivel nekik sürgős, ezért tulajdonképpen itt a munkavállaló diktálhatna valamilyen szinten.
Mutasson munkaszerződést, azt nagyon figyelmesen elolvasni, különös tekintettel a munkaidőre, heti pihanőnapokra, szabadságra stb.
nem azért nem dolgoznék itt, mert családi vállalkozás, hanem mert heti hét napot a franc se fog dolgozni, főleg bejelentetlenül...
mondjuk vicces módon én pont családi vállalkozásban dolgozom, mármint nem az én családomé, de nekem meg pont nagyon jó tapasztalatom van velük, mintha nem is beosztottjuk, hanem távoli unokahúguk lennék... minden megbeszélhető és megoldható, ha későn végzünk és esik az eső, taxit hívatnak, hogy ne kelljen tömegközlekednünk, ha nincs sok munka, hozhatjuk a jegyzeteinket és tanulunk a vizsgáinkra egy félreeső sarokban. tehát maga a műfaj nem feltétlenül és mindig gáz, de ez a te helyed eléggé bűzlik...
Igazatok van minden nap nem is lehetne dolgonzi.
Családom szerint sem jó ötlet inkább keressek még tovább de nem támogatják.
Ők is így véleménykednek a kisvállalkozásokról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!