Mikor jött el az a pont, amikor felmondtál? Illetve, mennyi ideig voltál munka nélkül? (Ha voltál)
A GYES-hez pont semmi nem kell.
CSED/GYED-nél érdekes, de eleve a 30 napnál rövidebb szünet nem szünet, ha álláskeresésin van (90 nap) nem szünet; és a CSED/GYED jogosultság 2 éven belül 365 nap biztosítási időhöz nem kell hogy folyamatos legyen (akár fél év szünet is lehet, nem érdekes). Az összeg számításánál lehet érdekes az, hogy annál a konkrét munkaadónál mióta vagy (igen, teljesen igaszságtalan a rendszer), de az is elsősorban magasabb jövedelemnél, tehát nem biztos hogy érint.
Amikor legutóbb felmondtam, úgy voltam vele, hónapokig nem akarok dolgozni. Persze pont akkor kaptam egy olyan ajánlatot a felmondási idő alatt, amit nem lehetett visszautasítani, úgyhogy végül nem maradt ki egy napom se, amit igazából azóta is bánok.
10 hónapot voltam munka nélkül 2 éve. Tavaly csak 7 et. Most megint munka nélkül 2 hónapja.
Ez van, covid is van, hiába jelentkezek állásra, válasz semmi.
Ne hagyj el munkahelyet ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!