Bemenjek dolgozni? Vagy inkább ne? (lehet, hogy nem várnak vissza, az is lehet, hogy lesz másik munkám)?
2 hete kezdtem dolgozni egy gyárban (jelenlegi munkahelyemen),
az első hét csütörtökén nem jelentem meg, mert úgy volt, hogy lesz másik munkám (baromfitelepen, össze is jött volna, de nem, ment nekem a munka),
aztán másnap pénteken visszamentem, de egy szót se szólt senki...
Ezen a héten hétfőn nem mentem, illetve ma, kedden...
elmentem házidokihoz ,hogy "fáj" a derekam a gerincsérv miatt, kaptam igazolást... Voltam ma egy állásinterjún, azt mondják felvesznek és jövőhéten kezdhetnék, holnap mehetek délelőtt üzem orvoshoz..
(a jelenlegi munkahelyen 119 ezer a fizu, 2 műszak, nincs túlórázási lehetőség
a munka, amire elvileg mehetek, 1 műszak, péntekenként rövidített műszak, de van túlóra lehetőség is és többet keresek, bár nem sokkal, kb 10-20 ezerrel + túlóra lehetőség)
nekem szimpibb az egyműszakos munka, főleg, hogy sérvem van és ez nem olyan megerőltető munka a gerincemnek...
nálam van a táppénzes papír..
holnap menjek be reggelre dolgozni? (lehet , hogy már nem várnak vissza, nem hívtak., nem kerestek) ha bemegyek és odaadom a táppénzes papírt kifizetik azt a két napot?
elvileg holnap hívnak a másik munkahelyről, hogy mehetek dokihoz délelőtt... nem tudom most mi legyen... én az új munkahelyben akkor leszek biztos, hamár a szerződésről van szó.
Az igazolatlan napok fizetés nélküliek, amikor van orvosi igazolásod, az az 1nap, betegszabi. Ha bemész holnap es felmondasz, az a nap munkanap (de le is dolgozhatod) én nem hagynám üresen.
Azt a munkát válaszd, ami neked megfelelő. Kérd az elszámolást felmondáskor, a megjelent napokat ki kell fizetniük 5 napon belül, a többi az ő dolguk.
A legrosszabb ha nem kommunikálsz a munkaadóval, igy legalább tisztességesen el tudsz számolni, ha bemész felmondani.
Ha ez olyan munkahely, ahol elnézik az igazolatlan napokat, akkor örülnek ha ott vagy.
Vagy a helyedben a bizonytalanság idejére kérnék orvosi igazolást és kivárnék, de mindenképpen szólnék a távol maradasomról.
Senkinek nem jó egy bizonytalan helyzet. Lehet a cég is keresne munkaerőt, ha tudná rád nem számíthat.
Mindkét oldal fontos, nem csak te, a munkáltató is!
2 nap , hétfő, kedd táppénzen voltam most. betelefonáltam volna, de nem tudom a főnök telefonszámát, így nem tudtam jelezni ,hogy táppénzen vagyok ..
azt, hogy lesz másik munkám, ezt ma tudtam csak meg.
tehát, akkor az lenne a legtisztességesebb, ha a reggel bemegyek dolgozni, megmondom, hogy táppénzen voltam és ennyi?
Tegyük fel: bemegyek reggel, 6-ra, beszélek a műszakvezetővel, megmondom, hogy volt ez a gerinc problémám, ami miatt táppénzen voltam, de nem tudtam telefonálni.
Esetleg aztm ondja, hogy oké, de ne hiányozzak többet. én aztm ondom , hogy jó, nem fogok.
és mi van ,ha az új munka miatt felhívnak ,holnap mondjuk 9 órakor és azt mondják, hogy 10 re menjek be, mert el kell mennem üzem dokihoz stb?
akkor meg megint ott lennék, hogy ott kellene hagyni a mostani munkahelyemet, és megint én lennék a bunkó.
Hogy jöhetnék ki ebből kevésbé bunkóbban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!