Milyen esetben van joga a munkáltatónak másik helyre küldeni a dolgozót?
Nálunk az ilyesmi kiküldetésnek minősül, mármint ha nem a munkaszerződés szerinti területen van. Azért viszont elég rendesen fizetnek.
Egyébként igen, bizonyos feltételek mellett nem nagyon van kibúvó.
Nézd át a szerződésed!
Az én szerződésemben nem szerepel, hogy áttehetnek máshova.
Tehát akkor ha nem fogadom el ezt akkor joga van kirúgni ezért?
Nézd meg a munkaköri leírást is.
Nekem pl az szerepel benne, hogy csak Budapesten tehetnek át bárhova. Vidékről nincs szó. Illetve azt valószínűleg jó előre bejelentik.
Mi az indoklás? Miért akarnak átrakni? Bizonyos munkakörökhöz hozzátartozik, hogy máshova is átvezényelhetnek. Pl. most az egészségügyben ez is nagy port kavart, aztán pontosították, hogy vannak olyan feltételek, amikkel nem irányíthatnak át máshova, mint amit a 6-os is írt.
Mondjuk ha költözik a munkahely, felújítanak, akkor nem nagyon van választása a cégnek sem. :-) Nekem volt már olyan munkahelyem, ami máshova költözött egy idő után, nekem az új hely jelentősen távolabb volt (meg más gond is volt), szóval idővel felmondtam, amint találtam mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!