Mennyi idő alatt sajátítottad el a szakmádat?
Mennyi volt ebből a tanulásra fordított idő és hány év munka után mondod azt, hogy most már tényleg értek a szakmámhoz és nem csak úgy teszek, mintha értenék.
Mi ez a szakma?
Azért is érdekel, mert kíváncsi vagyok, van-e értelme 40 fölött szakmát váltani.
Ahhoz, hogy elhelyezkedjek a szakmában, elégnek bizonyult egy-két évet komolyabban tanulni. Persze akadtak dolgok, amikről nem akkor hallottam először, de mély vagy bármilyen szempontból használható tudásom nem volt. Programozni nem tudtam egyáltalán.
Ahhoz, hogy azt mondjam, értek is hozzá...? Szerintem ilyet sosem fogok mondani, képtelenségnek érzem. És ez nem demotiváló számomra egyáltalán. Viszont a munkámat el tudom végezni.
Data analyst vagyok AI fejlesztési területen.
#12 Ugye itt kell különbséget tenni a mester és a szakmában dolgozók között.
Te most gépész vagy? Vagy pedig már régebb óta is gépész voltál? A szakmádat mikor sajátítottad el annyira, hogy elég legyen ahhoz, hogy meg tudj élni belőle? Ugye a szakácsos példában ez volt a félrevezető, hogy akkor 8 évig kell tanulni, mielőtt azt mondod, hogy szakács vagy.
Én programozást 6 hónap alatt tanultam meg. 15 éve dolgozom a szakmában.
Én már többször váltottam szakmát, de pár év alatt mindig belejöttem.
Mondjuk amikor szakmunkásból lettem mérnök, azért az több évig tartott. A második diploma már kevesebb ideig.
Részleteket nem írok, mert nem akarom, hogy valamelyik kollégám felismerjen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!