Ti hogyan sajátítottátok el a francia kiejtést?
Már egy fél éve otthon magamtól tanulom a franciát, nagyon szeretem és viszonylag jól is megy. Azonban a kiejtéssel az volna a bajom, hogy zavar hogy nem megy úgy ahogy elképzelem. Nekem valamiért az akcentus mindig is nagyon fontos volt nyelvtanulásnál. Nyilván nem az a gond, hogy nem tudom, hogy például egy eau-t vagy ain-t hogy kell kiejteni, vagy nem tudok nazális hangokat, hanem hogy néha egyszerűen csak nem megy olyanra amilyenre szeretném. Legtöbbször az 'r' nehezíti meg a dolgom, ami magában megy, csak pl. egy tr-t nagyon nehéz. Általában emiatt nem is beszélek annyit, nem vagyok elégedett magammal, és minden mondatot háromszor megismétlek aztán feladom. A tapasztaltaktól szeretném kérdezni hogy Ti ezen hogyan kerekedtetek felül, és mi alapján gyakoroltátok?
A válaszokat előre is köszönöm, sokat segítenének :)
"r"hang... a francia ritkán ejti ki a folyamatos beszédben.
Ne add fel, mond, mond és mond, vedd fel a hangodat , hallgasd vissza, gyakorolni nem feladni!
küldök eg linket, hallgasd meg hogyan ejtik ki a szavakat a mondatokat a franciák.
https://www.youtube.com/watch?v=9hUR-r6nrGA&index=2&list=PLa..
Én mindent a Duolingon kezdtem el, ott remekel bevezet az egészbe. Persze tudni kell hozzá sajnos angolul, de ha az megvan, akkor nagyon egyszerű lesz. Közbe ahogy azzal haladsz hozzá tudsz olvasni a nyelvtanhoz. Akkor vannak még ilyen programok mint a Memrise a szavak tanulásához. Youtubon pedig rengeteg forrás van, ha gondolod írok privátban :)
Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld pacsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!