Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Nem illek be a munkahelyemre?...

Nem illek be a munkahelyemre? Mit kellene tenni?

Figyelt kérdés
Felvettek egy nagy pesti multihoz dolgozni, irodai munkakör, közgazdász pozíció. Pályakezdő vagyok, ez az első munkahelyem. Az állásinterjú többfordulós volt, de online bonyolították le. Vidéki, szegény családból származom, szerintem ez az online fordulók miatt nem esett le a HR-esnek. Alapvetően home office munkarendben működik most az iroda, de hetente 2 napot bent kell lenni. Kicsit rosszul érzem magam. Vettem új ruhákat, telefont, karórát stb. Elköltöttem egy csomó pénzt ilyenekre, de látom, hogy a többiek nagyon márkás ruhákba járnak, meg telelésről-nyaralásról beszélnek. Én még sem telelni, sem nyaralni nem voltam. Nekem a szórakozás az olvasás meg barátokkal beszélgetés. Próbáltam könyvekről vagy filmekről beszélni velük, de azt veszem észre, hogy kinéznek. Még próbaidő alatt vagyok, azon gondolkozom, hogy fel kellene mondanom. Lehet, hogy ők mondanak nekem fel. Azt látom, hogy nagyon nagy különbség van köztem és a munkatársaim között. Meg ezt ők is látják.
2021. febr. 12. 10:03
 1/4 anonim ***** válasza:
95%
Majd beolvadsz te is idővel. Ha kapsz fizut, veszel márkás ruhákat. Meg lesz pénzed elmenni telelni, nyaralni. És akkor lesz közös témátok. Én emiatt biztos nem mondanék föl.
2021. febr. 12. 10:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt nehogy felmondj! Majd bedolgozod magad és lesz pénzed neked is, hiszen ezért tanultál, ezért dolgozol. Ha otthagynád a helyet, akkor a lehetőséget vennéd el magadtól, hogy jobb életed legyen. Amúgy ha alapdarabokat kiegészítőkkel stílusosan kombinálod, akkor nem fognak kinézni. Nekem sincs sok pénzem ruházkodni, basic cuccokat veszek fast fashion boltokban, van pár fülbevelóm, nyakláncom és ezeket kombinálom. A kínais cuccokat kerüld, sokszor giccsesek.
2021. febr. 12. 10:40
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Munkapszichológusként mondom, nehogy felmondj ilyenek miatt!

Egyrészt, lehet hogy csak te képzeled be ezt az egészet, mert téged zavarnak ezek a különbségek. Viszont, ezek idővel el fognak tűnni, ahogy fizetést kapsz és szépen lassan neked is elkezd kinyílni a világ, eljárhatsz majd te is ide-oda. Nyilván nem véletlenül téged választottak erre a pozícióra, szóval ne futamodj meg ilyen könnyen. Az, hogy a ruháid nem márkásak, szerintem mellékes dolog. Ha ápolt a megjelenésed, a ruháid tiszták, akkor senkit nem fog érdekelni, hogy milyen logó van a címkébe varrva.

2021. febr. 12. 12:10
 4/4 anonim ***** válasza:

Én meg született pesti vagyok, sem márkás ruháim nincsenek, sem nyaralni nem szoktam. Pláne nem telelni.

Lehet, hogy csak azért furcsák még veled, mert új vagy. Nem hiszem, hogy ilyenek miatt kinéznek.

2021. febr. 12. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!