Tolerálnátok, ha a lassabb kollégák miatt többet kell dolgoznotok?
A munkahelyemen csomagszállítással foglalkozunk, kis cég vagyunk, többnyire fix vevőkhöz járunk.
Kb. 30-40-en dolgozunk a kiszállításon, és olyan 400-500 vevő lehet, és egy nap legalább 200-300 címünk van.
Ami azt jelenti, hogy 6-8 cím egy embernek. Persze aki vidékre megy annak lehet kevesebb a távok miatt.
A munkahely előnye, hogy amint végzel mehetsz isten hírével haza, ha 2 órát dolgozol akkor 2 óra után ha 10 órát akkor 10 óra után, a fizetés fix amit 8 órára kapsz, nem vonnak le belőle sosem, és túlórát sem fizetnek.
Nagy átlagban 6 óra alatt meglehet csinálni, ha nagyon rohan az ember akkor 5 óra alatt is, de szerintem az nem ér annyit.
Illetve ha marhára ráér valaki akkor 8-10 órát is elszórakozhat.
A gond pedig itt kezdődik.
A főnök nem szeret új emberekkel dolgozni, ezért mindig ragaszkodik a régiekhez, maximum lopás miatt rúg ki bárkit is.Ez még így korrekt is.
Viszont nekünk a címekhez általában van egy 2 órás időkapu intervallum is, hogy mettől meddig kéne odaérni.
Jó néhány vevő ezt véresen komolyan veszi, mert nem érnek rá a nap minden szakában az áruátvételre.
Van 3-4 olyan kolléga akinek se kutyája se macskája, nagyjából az az élete, hogy bejárnak dolgozni, és marhára nem sietnek sehova.
Kávézgatnak, cigi a kocsi mellett, eldumálgat, marhára kényelmesen pakolászik, eltölt 30-40 percet is egy címen.
Persze jönnek is a telefonok, hogy hol a szállító, miért nincs itt stb...
Erre a cég azt a taktikát dolgozta ki, hogy a lassú ember kap 4-5 címet, aki pedig gyors az a 8 helyett 10-et, mert a gyors ember odaér 10 címmel is, a lassú meg 4-5-el is ugyan úgy elbohóckodik.
Ezzel azonban a gyorsan dolgozó kollégák munkaideje megnő, ami kezd zendülést kiváltani.
Erre többen is panaszkodtak a főnöknek, hogy ez milyen dolog.
Miközben néhányan meg azon háborodtak fel, hogy az milyen dolog, hogy panaszkodunk a főnöknek egymásra, mert kinek mi köze van hozzá, hogy a másik mennyit dolgozik.
Teszem hozzá, én sosem mentem volna oda a főnöknek panaszkodni, de ugyanakkor engem is dühít, hogy én miért dolgozzak többet azért mert a másikra nem lehet rábízni a munkát?
Ráadásul ugyan azért a pénzért, mert ő is azt kapja amit én.
Ha mindenki lassúra venné a tempót az vajon megérné a cégnek?Hogy mondjuk még felkéne venni 10 embert, mert mindenkire csak 5 címet lehet rábízni? Miközben valójában 8-at is rálehet bízni egy átlagos emberre.
Azért a kérdés, -mert már lassan nem tudom eldönteni-, hogy igazam van e?Úgy gondolom, hogy aki nem képes haladni, és legalább az időkapukra megérkezni az nem alkalmas erre a munkára, és nem az a megoldás, hogy a másik vigye el az ő címeit, így ha nem is szép dolog a főnöknek árulkodni, akkor is jogos, hogy ez nem tetszik pár embernek?
Végét már nem olvastam, csak amikor kibukik, hogy mi van.
Hát ezt nem tolerálnám. Mindenkit buzdítanék, hogy folyamatosan panaszkodjanak, és menjünk strájkolni, ha ez így megy tovább. Rúgja ki a lassút, aki nem dolgozni jár dolgozni, vagy beszélje meg vele, hogy nem dumálgatni, cigizgetni, kvzgatni kéne.
Csak egyetérteni tudok, de egyszerű megoldással nem szolgálhatok.
Egyedül nem fog menni, menjen oda mindenki a főnökhöz, aki emiatt több címet kapott. Egy ilyen "házi szakszervezettel" többet értek el, mint egyedül.
Az a baj, hogy én két ilyen lassú embert is kedvelek, az egyiküknek kisgyereke is van, csak ő délután 4-5ig ráér amíg nincs otthon a család, és ezért sem siet.
Nem szeretném ha kirúgnák, emberileg sem érdemelné meg, nehezen találna új állást.
Viszont tény, hogy nem akarok helyette dolgozni.
Most mint írtam megy a zúgolódás, de vannak akik így is kiállnak mellettük, és az a fő érvük, hogy mindenki magával foglalkozzon, ne azzal hogy a másik mennyit dolgozik.
Abban egyébként biztos vagyok, hogy egyikük sem azért halad lassan, hogy kevesebb címet kapjon, mert az 5 címmel is elszarnak 6-8 órát, egyszerűen nem sietnek sehova.
“ és az a fő érvük, hogy mindenki magával foglalkozzon, ne azzal hogy a másik mennyit dolgozik.”
Ez így igaz is lenne ha az ő lustaságuk nem hatna ki más munkájára. Így ,hogy x miatt y többet kell dolgozzon ugyan annyi pénzért nem fer s szerintem igenis van köze hozza. Jelezzétek a főnök felé de azért említsétek meg ,hogy nem kirúgatni akarjátok. Lehet egy beszélgetés is megoldaná a dolgot s összekapnák magukat, de amíg kényelmesen el vannak addig minek siessenek, ugye.
A lassulásról már beszéltünk, de az a baj, hogy én sem bírnám sokáig.
Én ezt imádom, hogy 5-6 óra után mehetek haza, és csinálhatom a dolgaim, nem kell ott ülni 8 órát.
Szeretek itthon lenni, szeretek "szabad lenni".
Ha lelassulnék, akkor ott kéne ülnöm 8 órát, értelmét veszíti az amiért elvállaltam ezt a munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!