Versenytilalmi megállapodás esetén mi történik, ha én tartom a megállapodást, de a munkáltató elállna tőle? Elállhat tőle egyoldalúan? Erről nem találtam infót sehol.
Két éves versenytilalmi megállapodásom van, ami azt mondja ki, hogy ha két évig nem megyek el a konkurenciához, akkor kifizetik a két évre járó bérem felét.
Egy speciális eszközöket gyártó cégnél dolgozom mérnökként, elmennék a cégtől nemsokára egy teljesen más területre, tegyük fel, hogy virágárusnak.
A Mtk.-t úgy értelmezem, hogy a versenytilalmi megállapodás mindenféle felmondási forma esetén érvényben marad, de el lehet állni tőle.
Ha a cégem megtudja, hogy teljesen más területre váltok, életszerű, hogy a versenytilalmi megállapodást meg akarja szüntetni, hiszen ki akarna egy eltávozott munkavállaló után ennyi pénzt ok nélkül utána dobni?
Én azonban természetesen nem állnék el a szerződéstől, akarom a kijáró pénzt.
Milyen forgatókönyvek lehetségesek?
Plusz egy kérdés: Mi történne abban az esetben, ha nem én mondom fel, hanem elbocsájtanak, és nem írom alá a közös megegyezést?
És mi van akkor, ha a munkáltató azt mondja, hogy ő nem tart igényt a megállaoodásban foglalt tilalomra bárhová mehetek dolgozni, felőle akár a konkurenciához is. Megteheti, hogy ezért nem fizet?
Én a pénzt akarom megszerezni, ez most a legfontosabb célom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!