Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért számít majdnem minden...

Miért számít majdnem minden cégnél a csapatépítés juttatásnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az elmúlt 2 hétben megjártam pár állásinterjút és kivétel nélkül benne volt a leírásban, hogy: "amit nyújtani tudunk: rendszeres csapatépítő programok."

Én világ életemben úgy gondoltam, hogy ez azoknak való, akiknek se családja se barátja, maximum egy aranyhala van otthon, aztán örül, ha kimozdulhat emberek közé.

Most elhelyezkedtem egy cégnél, a főnök már mondta, hogy beírt a tavaszi csapatépítésre, ami egyikük ismerősénél lesz megtartva vidéken egy jó kis disznóvágással egybekötve.

Mondtam neki (persze kultúráltabban), hogy több ponton bukik nálam a történet:

1. Covid miatt nem nagyon lehet menni sehova. Válasz: de nem leszünk 10-nél többen, plusz ez egy nagy terület, simán elférünk.

2. Vega vagyok évtizedek óta, a disznóvágásnak a gondolatától is hányni tudnék.

3. Nekem nem program, hogy utazzak X km-t, hogy hajnaltól-késő estig azt nézzem, ahogy a kollégáim 2 pálinkázás között, tántorogva eszik a kolbászt, aztán majd vihetek én mindenkit haza, mert kocsival leszek és nem jellemző, hogy alkoholt iszom. Max félévente 1x a barátaimmal.

Most én vagyok a mumus, aki nem akar majd többnapos hülyeségekre se elmenni, mert van jobb dolga is.

Egy péntek esti beülős program még okés a kollégákkal, de könyörgöm, őket nézem az év többségében 7 napból 5-öt, a franc se kíváncsi rájuk még hétvégén is.

Van feleségem, újítjuk fel a házat, normál időszakban évente 3x elutazunk valahova, plusz havi 2x biztos kirándulunk.

Hogy lehet megértetni a munkáltatóval, hogy rendesen ledolgozom a 8 órát, ha nagy gáz van akkor el lehet érni telefonon munkaidő után is, fizessen ki rendesen, aztán felejtsük el egymást hétvégére?

2021. jan. 21. 15:59
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Vajon ki az a hülye, aki 2x egymás után elküldött nekem egy állásajánlatot azzal a felszólítással, hogy "ez nem MLM."?

:D

2021. jan. 22. 08:00
 12/14 anonim ***** válasza:
85%

Amugy ez azért lehet, mert jobb színben akarnak feltűnni. "Adni" valamit, de anyagi jellegüt nem akarnak, így kitalálnak ilyen hülyeségeket.

Másrészt most divat ezt a marhaságot nyomatni, mert akkor hű de jó, dolgozóbarát munkahelynek fog tűnni. Ez meg marhára erőltetett.

Adnának valami utalványt azt jol van .

2021. jan. 22. 08:47
 13/14 A kérdező kommentje:

Akkor inkább ne adjanak semmit. Én azt nem értem ezekben, hogy munkaidőn kívül vannak, mégis éreztetik, hogy "kötelező menni". Az előző cégemnél is volt egy kolléga, aki szintén utálta az ilyesmit, de a főnök megmondta neki, hogy muszáj mennie és elment. Aztán ő is mesélte az élményeit, hogy mindenki részeg volt, mindenki más sarokba hányt, a munkatársak (zöme családos ember) közül páran átmentek a cég (szintén férjezett) k.váján is.

Olyan volt, mint valami szekta, ittak 2 bohár bort és mindenki mindenkivel, nálam is bepróbálkozott, abszolút nem zavarta a jegygyűrű a kezemen és az sem, hogy neki is van férje.

Talán 2x voltam normális csapatépítőn, az egyik munkaidőben volt valami tóparton, a másik meg munkaidő után pénteken egy közös vacsi meg iszogatás.

Ennyi bőven elég lenne, a franc se akar ezekkel 3 napot eltölteni a Balaton parton valami retro szállodában pl.

2021. jan. 22. 09:38
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én munkahelyeimen ilyen csapatőrjítő baromság ugyan nem volt, de eddig mindenhol megtapaszaltam, hogy szabadnapon kb kötelező jelleggel zaklattak telefonon akármilyen kis fas zsággal. Ha ugyan nem is rángattak be, de akkor is az embernek a gyomra görcsbe ugrik, ha szabadnapon csörget a munkahely. Na én meg nem vagyok egy bólogatós és türelmes ember sem, úgyhogy tudom, már a hangsúlyból érthették, hogy velem ezt nem nagyon érdemes eljátszani. Aztán általában fel sem vettem, vagy nemet mondtam, vagy ha esetleg be is mentem, hallgathatták az áldást.

Egyszerűen nem fogadják el, hogy a dolgozó is szabad ember és van magánélete.

Magamat ismerve biztos megkeseriteném az ilyen összejöveteleket, legalábbis gondoskodnék róla, hogy máskor ne legyen kedvük meghivni.

2021. jan. 22. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!