Miért számít majdnem minden cégnél a csapatépítés juttatásnak?
Sziasztok!
Az elmúlt 2 hétben megjártam pár állásinterjút és kivétel nélkül benne volt a leírásban, hogy: "amit nyújtani tudunk: rendszeres csapatépítő programok."
Én világ életemben úgy gondoltam, hogy ez azoknak való, akiknek se családja se barátja, maximum egy aranyhala van otthon, aztán örül, ha kimozdulhat emberek közé.
Most elhelyezkedtem egy cégnél, a főnök már mondta, hogy beírt a tavaszi csapatépítésre, ami egyikük ismerősénél lesz megtartva vidéken egy jó kis disznóvágással egybekötve.
Mondtam neki (persze kultúráltabban), hogy több ponton bukik nálam a történet:
1. Covid miatt nem nagyon lehet menni sehova. Válasz: de nem leszünk 10-nél többen, plusz ez egy nagy terület, simán elférünk.
2. Vega vagyok évtizedek óta, a disznóvágásnak a gondolatától is hányni tudnék.
3. Nekem nem program, hogy utazzak X km-t, hogy hajnaltól-késő estig azt nézzem, ahogy a kollégáim 2 pálinkázás között, tántorogva eszik a kolbászt, aztán majd vihetek én mindenkit haza, mert kocsival leszek és nem jellemző, hogy alkoholt iszom. Max félévente 1x a barátaimmal.
Most én vagyok a mumus, aki nem akar majd többnapos hülyeségekre se elmenni, mert van jobb dolga is.
Egy péntek esti beülős program még okés a kollégákkal, de könyörgöm, őket nézem az év többségében 7 napból 5-öt, a franc se kíváncsi rájuk még hétvégén is.
Van feleségem, újítjuk fel a házat, normál időszakban évente 3x elutazunk valahova, plusz havi 2x biztos kirándulunk.
Hogy lehet megértetni a munkáltatóval, hogy rendesen ledolgozom a 8 órát, ha nagy gáz van akkor el lehet érni telefonon munkaidő után is, fizessen ki rendesen, aztán felejtsük el egymást hétvégére?
Mert pont az lenne a lényege a csapatépítésnek, hogy közösség legyetek ne csak formálisan kollégák.
Sokkal jobb olyan emberekkel együtt dolgozni, akikkel vannak közös pontok, élmények, sztorik, jobban meg lehet ismerni egymást. Amúgy az ilyen buligyilkos embereket nem szokták szeretni a többiek. Képzeld másoknak is van párja, meg magánélete, de azért más, amikor a főnök kontójára lehet lazulni.
Ok a disznóvágás vegaként neked nem pálya, de egy pohár bor neked is lecsúszhat és akkor már nem is kell vezetned. Ne legyél teljesen elutasító, hiszen ha szeretnél az aktuális helyen megmaradni, akkor ezekben a dolgokban is kompromisszumot kéne találni.
Neked van igazad. A szabadidod a teied. En is vega vagyok,hanynel egy allat megolesetol.
A kolegakat nem en valasztottam,nem toltom veluk a szabadidom!!!!
A választ nem tudom, de ez is egy külföldről importált baromság.
Szentül meg vannak győződve arról a "csapatépítéseket" szervezők, hogy ezt az országot is debilek lakják, akiknek igénye, hogy külön "alkalmakkor" is hülyének nézzék. Évtizedes sérelmek húzódnak meg sok munkahelyen kollégák között, de ez nem az a lehetőség, amely ezt akár csak részben is képes lenne megoldani. Felesleges időrablás és pénz pocsékolás, amellyel tök szükségtelenül tesznek ki tömegesen stressznek embereket. Igen, - stresszeli az emberek többségét, hogy kényszerből kell olyan emberekkel jó pofiznia, akikből napi egy óra is sok gyakran. A hátamon feláll a szőr, ha hírül veszem, hogy lesz megint ilyen fszság! Egy ideig erőlködtek a főnökeim, aztán feltették a hatásvadász kérdésüket egy ilyen tivornya után, hogy jól éreztem-e magam! Meglepődtek talán, de nem azt a választ kapták, amelyre számítottak, - nem is rendeznek már tartósabb ideje ilyen baromságot!
Dugják fel maguknak! Ki a fene tart erre igényt? Manapság az ember örül, ha néha otthon is van, nem csak a munkahelyen! Ráadásul otthon is van bőven dolog. A fene se ér rá még a sok hülyével bohockodni, akit háta közepére sem kiván az ember.
Talán a jövőben tábori ágyat is biztosítanak a munkahelyen? Minek menjünk haza arra a pár órára, nem?
Az a baj, hogy mint mondtam, vannak barátaim. Nem igazán érdekel, hogy a kollégák mit gondolnak rólam.
Nyilván udvarias, kedves és közvetlen vagyok bent, jóban vagyok velük, de ez munkakapcsolat. Barátoknak biztosan nem őket választanám.
Ezért is nem szeretném még a szabadidőmet sem velük tölteni.
De ahogy néztem a legtöbb cégnél ez van. A versenyképes fizetés után amit megadnak másodikként, az a rendszeres csapatépítés. :D
Ha akarnék se tudnék meginni 1 pohár bort, mert valahol vidéken lesz, ahonnan azért szeretnék hazajutni este. Ráadásul anno az iskolában még buli volt, amikor egymás hegyén-hátán aludtunk 5-en egy szobában, de abból már kinőttem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!