Cégnek mennyivel előre kell bejelentenie a munkaidőn túlnyúló csapatépítőt?
És amúgy munkajogi szempontból az megfelelő indok a távolmaradásra vagy korábbi lelépésre, hogy már szinhazjegyem van arra az időre, amit jóval azelőtt megvettem, hogy a főnök bejelentette volna a dolgot?
A csapatépítés kötelező része amugy véget ér 6-kor, de vidéken. Szóval 8-ra lehetetlen volna visszaérni Pestre.
Abba ne is menjünk bele, hogy a többiek céges telekocsikkal mennek, nekem meg a sajátommal kellene. Mivel ők maradnak a kötelező részen túl is (vacsora/pia), és csak késő este indulnak haza.
Amúgy lehetne repülőjegyem is péntek estére, most komolyan! Szerintem az, hogy a munkaidő véget ér 6-kor, abba beletartozik az is, hogy egyrészt nem lehet túlhúzni, másrészt azon a helyszínen kell véget érnie, ami a munkaszerződés szerint a munkavégzés helye!
A szabadidőddel nem rendelkezhet. Megmondod, hogy nem mész: vagy bent maradsz a munkahelyeden munkaidő végéi, vagy hazamész, amikor a többiek leléptek.
Ha egyik út sem járható, kérj szabadságot aznapra.
"és ha pofázik valaki, dugd az orra alá! "
Meg lehet tenni csak nehogy ők meg másnap a felmondást dugják az ő orra alá.
Nem a nyúl viszi a puskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!