Hogy kezelnétek a szitut, hogy odavettek egy új embert nyilvánvalóan a helyetekre és kezdődött a feladatátadás?
Egyik napról a másikra nulla előjellel fel lett véve egy új ember, az enyémhez eléggé hasonló végzettséggel. Nem is tudott róla senki hogy a cég bármilyen állást hirdetne.
Azonnal bekerült hozzám az irodába azzal a kamu jelszóval hogy „tanuljon“.
Majd 1 hét múlva a feladatköröm egy része átadásra került neki, azzal a kamu jelszóval hogy „tehermentesítenek“ (naná majd el is hiszem)
Nem vagyok naiv, a köv. húzás az lesz hogy még több feladatkör kerül át hozzá, majd velem közlik, hogy szükségtelen vagyok és kirúgnak. Nem most jöttem a falvédőről.
Hogy kezelnétek ezt az egész szitut?
Ja és az új ember a főnöknek valami rokona, így a vele való verbális összeakaszkodásnak nem lenne értelme, max annyi hogy még hamarabb rúgnak ki.
Hogy élnétek így meg a munkás mindennapokat?
Szerintem kezdj munkát keresni. Nem tudom mióta vagy ott, de ha már legalább 3 éve, akkor kell végkieget is fizetnie, de csak akkor ha ők rúgnak ki rendes felmondással. Közösmegegyezés nem játszik, akkor bukod a pénzt.
Szerintem ha előléptetnének, akkor csak elkezdenének betanítani téged is az új helyre. Amúgy sajnos rengeteg vállalkozás így működik, inkább a rokonnak segítenek. Bántani nem kell az új embert, mert nem ő tehet a családi kapcsolatáról és arról sem, hogy a főnök a te helyedre teszi. Jártam már én is hasonlóképpen. A főnökömnek csak annyit mondtam négyszemközt, hogy rendes az, új csaj, de azért szólhatott volna időben, hogy el fog küldeni. Nálunk másik pozira vették fel, de az volt a szöveg, tanítsa be, ha szabin vagyok, akkor tudjon engem is helyettesíti.
először beszéld meg a főnököddel, még ha nem is mondja el az igazságot, rá fogsz érezni.
NE mondj fel, várd meg a végkielégítést, utánna ráérsz más után nézni ha tényleg ez a helyzet.
Ne pánikolj. Örülj neki, hogy más is kicsit átvállal a munkádból. Nem könnyebb így?
Elküldeni meg nem fognak.
Szándékosan vagy megjátszottan vagy naiv? A napjaim meg vannak számlálva, csomagolok lassan.
de fel nem mondok magamtól, rúgjanak ki és fizessék a végkielégítést szépen.
Nem fog ilyen meglepetés érni, mert más forrásokból is vannak füleseim, azt is tudom, hogy a "mellém" felvett ember most csak részállású, de februártól, vagyis 1 hét múlva főállású lesz.
És mit csinál majd ott főállásban? Amit én most.
És akkor én mit fogok csinálni? Semmit mert kirúgnak.
Evidens.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!