Milyen tapasztalataitok vannak az állásinterjú HR-es részével kapcsolatban? Milyen szempontok szerint szelektálnak?
Ezt nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a HR-es interjú ilyen vagy olyan, mert a HR is mindenhol más és más. Van, ahol olyan embert keresnek, aki el tudja magát adni és talpat nyal. Máshol meg normálisan választanak embereket, és a HR-es része inkább arra összpontosít, hogy a csapatba belepasszoljon az illető, már ha tudnak ilyen téren válogatni (úgy értve, hogy szakmailag több ember is megfelel)... mennyire csapatjátékos, mennyire passzol személyiségre a meglevő csapatba, ilyesmik. Pl. a HR-esünk mondta, hogy volt nemrég egy olyan interjú, amin kiderült az egyik jelentkezőről, hogy nem tudja normálisan és egészségesen kezelni a kritikát (negyedóráig vekengett azon majdnem sírva, hogy egy privát, szakmai értékelésen azt merte neki mondani a főnöke, hogy nem mindig végzi pontosan a munkáját, és ez milyen megalázó, meg egy ember nem mondhat egy munkahelyen)... na már most, akármennyire jó vki szakmailag, a mi csapatunkban tényleg nem jött volna ki jól, ha vki ennyire hisztis és ennyire nem tud felnőttként kezelni jogos kritikákat. És tényleg, amióta én ott dolgozom, elég sok embert felvettek, és 1-2 ember kivételével mind tök jó fej, normális embereket vettek fel... aki meg mellényúlás volt, azok szerencsére hamar el is mentek, volt, akit még próbaidő alatt küldtek el.
Vagy pl. ha egy jobban összedolgozó, lazább csapatba keresnek vkit, akkor nyilván előbb felvesznek egy nyitottabb, lazább embert, mint egy olyat, aki legszívesebben egy szót sem szólna senkihez, és irritálja, ha vki feltesz neki egy kérdést, aminek nincs köze a munkához.
Nálunk sem pofára vettek fel embereket soha. Van pár jóindulattal is érdekes arcúnak nevezhető kolléga; és én is túlsúlyosként kerültem a céghez, de hozzám képest 2+x akkora embert, aki majdhogy nem gurult, is felvettek.
Voltam HR.es. a HR es nem szelektál. Azt a szakmai vezető teszi.
Ha pl a mernök csapatba kellett egy uj ember, megmondta a mérnökseg vezetője, hogy kuldjek neki öneletrajzokat a kovetkezok szerint
- muszaki diploma, angol nyelvtudas. Ez alatt, mindenkit szelektaljak ki. De nem a HR.es szelektál konyorgok....Honnan lenne egy HR.esnek kompetenciaja ahhoz, hogy eldontse, hogy adott pozira megfelelo e valaki??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!