Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért váltogatna akárki most...

Miért váltogatna akárki most munkahelyet, amikor a gyári munkákon kívül kb 0 betöltetlen állás van? Miért nem jó az, ami van?

Figyelt kérdés
Jobb hónapokon át a segélyen tengődni, vagy remélni hogy próbaidő alatt nem rúgják ki? A munkahelyváltás várhatna még mindenkinek 1-2 évet. Tapasztalatok szerint amugy is inkább a munkavállaló hanyagsága, lustasága és nemtörődömsége jellemzően a felmondás oka, nem a "szemét" munkáltatóé.
2021. jan. 10. 10:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

Habár ez jo is. Minel magasabb a brutto annál inkább aránylik a netto a bruttohoz ahogy látom :)

Meg is éri inkább többet kerni

2021. jan. 10. 11:15
 22/27 anonim ***** válasza:
71%

2 hét alatt találtam állást covid kellős közepén is. Több ismerősöm is könnyedén tudott váltani. Az IT-ben dolgozunk mindannyian. Valahol olvastam a szakmával kapcsolatban, hogy aki annyira pengének tartja magát, de nem képest állást találni most, az csak a saját szemében penge.

Én egyébként mindig az asztalborogatás híve voltam. Engem ne akarjon sarokba szorítani senki és ne gondolja azt, hogy rászorulok a szánalmas cirkuszára. A munkavállalónak is lehetnek elvárásai, amkt ha nem képesek teljesíteni, akkor bizony menni fog. Sok munkaadó azt hiszi (sajnos a kérdést elnézve jól is hiszi), hogy majd covid idején akármit megtehet az alkalmazottaival. Meg a nagy büdös lóf...szt, azt! Szóval én mentem. És most jó helyem van. Teljesen megérte. Aki meg gyáva, annak szíve joga szenvedni.

2021. jan. 10. 11:44
 23/27 anonim ***** válasza:
50%
De egyébként előbb mentem volna gyárba arról a helyről, minthogy maradjak.
2021. jan. 10. 11:44
 24/27 anonim ***** válasza:
61%

"De egyébként előbb mentem volna gyárba"

Üres duma. Mennyit dolgoztál te életedben gyárban? én diákként 1 nyarat= 2 szűk hónapot és SOHA SEMMI pénzért nem mennék el gyárba.

Előbb mennék el utcát söpörni.

HOgy hugyozni is csak engedéllyel mehessek.... na nem.

és ez nem bérfüggő.

2021. jan. 10. 11:55
 25/27 anonim ***** válasza:
Mindig lehet munkát találni. Igen most is. Igen nem csak minimálbérért. Én is márciusban kezdek új helyen, igaz 25%-kal kevesebbért mint a jelenlegi munkahelyemen, de sokkal jobb feltételekkel.
2021. jan. 11. 20:32
 26/27 anonim ***** válasza:
#24: én is dolgoztam ott egy nyarat. És? Még mindig jobb, mint egy kígyófészek.
2021. jan. 11. 21:01
 27/27 anonim ***** válasza:
Igen vannak akik a helyzet ellenére is váltanak. Nem mindenki remeg abban a szellemben h jaj mi lesz ha itt hagyom a fostanyát. Vannak magabiztos változtatni képes ambíciózus emberek akiket nem érint semmilyen helyzet ha nem a szájízük szerint mennek a dolgok. Van aki megteheti h kilep van aki nem. Van aki a legnagyobb munkaero hiany bumm kozepen sem váltott az /utóbbi években csak az nem dolgozott aki nem akart/ én úgy gondolom egy életképes ember a jég hátán is megél és mindig tesz azért h egyre jobb legyen. Általában az ilyen mentalítású emberek mindig fel tudnak állni és újra építeni az életüket anélkül h 5 diplomajuk es 6 nyelvtudasuk lenne. Nem mindenki akar csak azert mert ez van egy mergezo nem kompatibilis melohelyen evekig megr@hadni pusztan a penz miatt. Van mikor el kell engedni mert nincs mas valasztas vagy szimplan erre a dontesre jutott valtoztatni szeretne. Minden akarat kitartas kerdese. En a legnagyobb valsag kozepette is talaltam mindig melot 3 4 heten belul 2008 kornyeken. Mindig tudtam váltani ha nem volt mas akkor is. Egy pillanatig nem voltam hajlando egy olyan helyen maradni amivel nem tudtam azonosulni. S ezt a nezetet semmilyen helyzet nem tudja megvaltoztatni. Ha ugy erzem innen huzni kell megyek ha úgy van.
2021. jan. 11. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!