Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Emberi erőforrások levelezőn...

Emberi erőforrások levelezőn 30 évesen megéri?

Figyelt kérdés
30 évesen levelezőn elkezdeni úgy hogy előtte teljesen más területen dolgoztam. És férfi vagyok. Megérné vagy sem?

2021. jan. 9. 11:32
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
27%

Hr? Pfff...

Az egy vicc!

Csak azt nem tudo minek tanulnak ezek bármit is, ha nincs semmihez eszük. Hát, kávét főzni, meg a csinos nők fényképes öéletrajzát kiválogatni, az biztos meni fog, oda ennyi az elvárás.

Nem kell hozzá ész.

2021. jan. 9. 22:36
 22/30 anonim ***** válasza:
80%
21 igazad van. Én nem értem mi szükség van egyáltalán erre a területre ? HR-esek semmihez nem értenek de mégis ők döntik el hogy kikerül egy adott pozicióba tök vicc az egész.
2021. jan. 9. 23:21
 23/30 anonim ***** válasza:
86%
Népszerű, telített szakma.
2021. jan. 10. 02:17
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Persze,hogy népszerű, minden munkakör népszerű, amiben nem kell semmi értelmeset csinálni, de magas a fizetés. Pofára válogatni bárki tud, de ha szétnézünk bármely munkahelyen, ami ott folyik, meg sokszor amilyen mocsok, hozzá nem értő alkalmazottak vannak, nem épp a hr magas szaktudását tükrözi ezek össze válogatása.

Megítélésük kicsit sem pozitív és nyilván nem véletenül.

2021. jan. 10. 06:24
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
21-es es 22-es azert nektek a 8 altalanos ugyis megvan??:D persze minden terulet felesleges es mindenki hulye aki tanul. Mondj egyetlen olyan foglalkozast, munkateruletet ami Magyarorszagon biztos megelhetest ad. A valamit ero szakember is mar kulfoldon. Gondolom azert vagytok igy kiakadva a HR tarsadalomra mert olyan butak lehettek, hogy sehova nem vettek fel titeket, hat ez sajnos nem a HR hibaja:DDD azt allitani, hogy a HR munkaja az eletrajzok kozti valogatasban merul ki egyreszt nagyon lebecsul mindenkit aki ezen a teruleten dolgozik, tovabba ujra hangsulyoznam, hogy a te hianyos kompetenciadra es ismeretedre vezetheto vissza. Ha a HR csak kivalaszt akkor a te fizetesedet nalatok biztos a takarito fejti es utalja neked (ja mi az a fizetes ugye dolgozni kellene:DD), illetve a tappenzes papirral is biztos a gondnokhoz mesz. Nagyobb es komolyabb cegeknel (ahol valoszinuleg nem dolgoztok) a HR ezer mas agense is megjelenhet mar: tehetsegmenedzsment, osztonzesmenedzsment, treningek tartasa stb.. de kar is magyarazni olyan valakinek egy uzleti-strategiai teruletrol aki fejben valoszinuleg a tyuksz*r kaparasig jutott...:D
2021. jan. 10. 08:34
 26/30 anonim ***** válasza:
28%

Érdekes, ahhoz képest mégis igen sokan vannak negatív véleménnyel a hr-ről. Biztos "véletlen" ...mind iskolázatlan és gonosz...

Nem a hr-es számolja le a fizetést, hanem legtöbb helyen a bérszámfejtő, vagy a könyvelő, vagy maga a főnök. Ahogy a táppénzes papírt is legtöbb helyen a könyvelő kezeli.

Ösztönzés menedzsment :D :D :D

Azzz! Még a legjobb pozícióban, középvezetőként dolgozó ismerőseimet is azzal próbáljk ösztönözni, hogy időnként odaszúrnak, milyen szar a munkája, de ennek ellenére még raknak pluszban rá, de remélik, így már fizetés emelést legalább nem mer kérni. És minden munkahelyen ezzel ösztönöznek, nem csak itt. De ebből talán már a hr lazán kimarad, mert nem az ő dolga, a főnök, vagy seggnyalonca ezt a piszkos munkát élvezettel elvégzi.

2021. jan. 10. 09:13
 27/30 anonim ***** válasza:
"Mind iskolázatlan és gonosz" : Hmm, bárcsak olyan iskolázott lehetnék, mint Te. Ugye azt te is érzed, hogy ez nem több, mint üres szavakkal történő dobálózás, sztereotípiák. Ez körülbelül pont olyan, mint amikor azt mondják, hogy minden szőke nő "buta" és csak az adminisztrációhoz értenek. A példádból kiindulva a HR-es tanulja a bérezést is, a könyvelést is, nyilvánvalóan miután befejezi a tanulmányát van mozgástere, tehát, ha mérlegképes pozícióba nem is, de béres akár lehet. A legtöbb helyen egyébként a HR szoros összefonódásban van a gazdasági-pénzügyi vezetéssel, kapcsolódnak egymáshoz, kiegészítik egymást, ennyire haszontalan terület. Hát az, hogy a te középvezető ismerőseid hol dolgoznak, és ott milyen a bánásmód az nem általánosítható szerintem. Erre mondják azt, hogy sz*r a vezetésük. Lehet, hogy számodra hihetetlenül hangzik, de egy komolyabb, valamit érő cégnél az ösztönzésmenedzsment nem egy ördögtől való fogalom, sokkal inkább egy létező fogalom, szakmai körökben pedig az hírlik, hogy egyre többet költenek már ilyenekre is a cégek.
2021. jan. 10. 10:03
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

#25: Kb. ez lenne az ideális, de nálunk, ebben az országban elenyésző, ahol érdemben túlmutat a HR tevékenység, a kiválasztáson, bérszámfejtésen és hasonló tevékenységeken. Nagyon le vagyunk maradva ezen a területen a világhoz képest, ahogy employee branding, szakszervezetiség és minden kapcsolódó területen is. A hátrányos XX. századi történelem mellett valószínűleg pont azért, mert nagyon nagy számban vannak a hr területen valóban olyanok, akik nem képesek proaktív munkára és nem tudnak távlatokban cégérdek központúan gondolkozni/dolgozni. És visszakanyarodva az előző mondathoz, nyilván vannak gyökérokok, hogy miért telítődött ez a terület azokkal az emberekkel, akik kb. a szofisztikáltabb adminisztratív, operátori szintű munkára lennének csak alkalmasak, de annál valami többre áhítoztak, így itt kötöttek ki.

2021. jan. 10. 10:15
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom,nekem pl egy barátnőm járt egy évet nemzetközi tanulmányok szakra egyetemen,mert nem tudta mit akar. A legtöbben szintén azért mentek kda,hogy legyen valami,de amúgy semmit nem nagyon alartak magukkal kezdeni,a pontszámaik is sak arra voltak elegek. Aztán barátnőm 1 év után elment egy gazdasági szakra. Azóta eltelt 4 év,és mesélte,hogy látta,a legtöbben az nt szakról hr-esek lettek.

Maradjunk annyiban,hogy nem szakadnak meg a munkában és nem kell nagyon érteniük sem semmihez.

Én pénzügyön dolgozom egy multinál és sokszor 5-6-kor is bent voltunk még (nem most,mert mkst home office van a korona miatt), a hr-esek meg 3órakor már sehol nem voltak..

28N

2021. jan. 10. 15:23
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon jó munkaerő vagyok, és mégis jó sok helyre nem vettek föl. (Van jó munkám, szerencsére nem minden hr es hülye) + Sokszor mellém is alkalmatlan, motiválatlan munkaerőt vesznek föl. Én sokszor látom hogy a hiszonéves, minimális élettapasztalattal rendelkező toborzók egyszerűen képtelenek megítélni, ki a jó a munkára.nálunk sokszor a jelentkező is akart jönni, meg a csapatvezető is akarta, hogy jöjjön, de a hr en megakadt a jelentkezés. Sok tekintetben többet ártanak, mint használnak.
2021. jan. 10. 16:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!