A Budapesti Metropolitan Egyetem emberi erőforrások szak levelező tagozatán mennyire veszik szigorúan a bejárást? Illetve milyen nehézségű a szak?
Nem tudok a kérdésedre válaszolni,de:
Ez már nem középiskola, nagyrészt nem nézik, hogy bent vagy-e vagy sem.Gyakorlaton kötelező, előadásokon viszont általában nem kötelező a részvétel.
Viszont ne úgy indulj neki, hogy nagy buli az egyetem, meg hogy nem kell bejárni, mert ezekből szoktak a legnagyobb bukások és pofáraesések lenni.
Jaj véletlenül elküldte:
Nem azt mondom, tuti lesz teljesen értelmetlen előadásod, amin az oktató kb felolvassa a diákat szóról szóra, de lesz olyan is, ahol az oktató igen nagy pluszt ad hozzá a diasorhoz. Én azt javaslom, hogy az első 3-4 előadásra minden tárgyból menj be, üld végig, és utána szelektálj, hogy melyikre érdemes bemenni.
Ha van gyakorlatod otthon, egyedül tanulásban (pl. tanultál már nyelvet önállóan), akkor nem lesz gond. Levelezőn azért (is) érdemes bejárni, mert ahogyan az előttem hozzászóló is leírta, a tanár gyakran plusz információt is ad az egyébként honlapról letölthető diákhoz (vagy éppen ott jön rá, hogy valamit elrontott benne - ilyen is volt már), felhívja a figyelmet, ha valami fontos, és biztosan szerepelni fog a vizsgakérdések között, plusz van aki rendszeresen, más akkor, ha gyanúsan kevesen vannak az előadáson, katalógust írat. (Ha jól rémlik, nálunk az órák minimum 50%-án részt kell venni, hogy megkapjuk a tárgyból az aláírást.)
Teljesen változó, hogy vizsgán figyelembe veszik-e, nappalin vagy levelezőn végzed. Van, aki számon tartja, mit adott le, más viszont ugyanazt követeli vissza, mondván ugyanabból a jegyzetekből/könyvekből kellett tanulni.
Szerintem, ha időd és energiád engedi, legyél ott minél több konzultáción! Sok sikert a második diplomádhoz vezető úton! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!