Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sok ember miért kényszerül/sod...

Sok ember miért kényszerül/sodródik oda, hogy letagadja a gyerekkori álmait?

Figyelt kérdés

Szerintem ezért van sok félrecsúszott élet... alkoholizmus, gorombaság, stb., mert ha mindenki a helyén lenne, akkor minden stimmelne...

Az pedig, hogy a helyeden vagy-e, hogy mi lesz az élethivatásod, szerintem csakis a gyerekkori legelső vágyaid határozzák meg, és ha mégis másfelé indulsz, ezek a gyerekkori álmok idővel benyújtják a számlát, előugornak és akkor jön a sok középkorú pályamódosítás - ha egyáltalán még kivitelezhető...

2021. jan. 8. 07:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Na jó, hát 10-es, te az internet előtti időkben amikor még nem olvashattál utána semminek), ha szakmabeli ember mondja, nem vetted volna véresen komolyan, amit mond rólad (már csak a tisztelet miatt is)?
2021. jan. 20. 07:39
 12/26 A kérdező kommentje:
Na, erre bezzeg nem válaszol senki.
2021. febr. 21. 15:27
 13/26 A kérdező kommentje:

Szóval, 10-es, azt mondták nekem annak idején, hogy túlságosan vékonydongájú vagyok hozzá (egyébként egészségileg semmi bajom nem volt)

Mostanság pedig olyan érdekes látni a sok mai vékony srácot, csak úgy pattannak föl a gépre...

2021. febr. 21. 15:31
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

És most nem lehetsz mozdonyvezető?

Látod ez a baj. Sokan azt hiszik, hogy van a 18-20 év közötti pályaválasztás, aztán ami 25 éves korodig leszel az is maradsz. Én elhiszem hogy 30 évesen senki nem lesz már a nulláról BL győztes focista, 70 évesen pedig nem vállalhat saját gyereket. Azonban a legtöbb vágy, cél, a mai világ rengeteg lehetöségével elérhető. Csak tenni kell érte. Nincsen könnyű élet, könnyű szakma, magadnak kell kikaparnod a javakat, mert senki nem fog küzdeni érted. Ha szerencséd van talalsz olyat aki szívből segít, de a munka neheze a tied lesz. Rengetegen vannak akik munkából hazaérve még főznek, gyereket nevelnek, és utana tanulnak, mert 30-40 évesen jönnek rá, hogy rossz helyen vannak az életben. Ez nagyon bullshit dumának hangzik míg nem vagy benne, de tényleg ennyi kell...

2021. febr. 22. 08:36
 15/26 anonim ***** válasza:
27%
Aki óvodás gyerekkora óta gyerekekkel akar dugni, és közben űrhajós lenne az hol raklamáljon?
2021. febr. 22. 10:39
 16/26 anonim ***** válasza:
49%

Ahogy idősödik az ember, úgy ismeri fel egyre ikább a jó és rssz tapasztalatai által, hogy igazából mik is a határai, mi is lenne igazán való neki. Bár valóban, a született tehetség bizonyos dolgokhoz,már gyerekkorban megmutatkozik. Nem másokra kell hallgatni, hanem minél több dologban kipróbálni magad, dolgozni minél hamarabb, szivesen tanulni új dolgokat, mert a tapasztalatok által ismerjük leginkább magunkat.

Én 46 évesen járom a gimit. Szerintem még te is lehetsz vasutas.

2021. márc. 3. 22:33
 17/26 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem nem a gyerekkori álmok határozzák meg.

Melyik legyek? Mozdonyvezető vagy börtönőr? :D

Sokkal inkább az, hogy mire volt mindig is (> 16 éves kor) késztetésed, mihez van tehetséged és érzéked, valamint mi az, ami sok éve rendületlenül érdekel.

2021. márc. 4. 14:27
 18/26 anonim ***** válasza:
68%

Először azt hittem, hogy a kérdés arra vonatkozik, hogy beszélgetés közben le kell tagadni a gyerekkori álmokat. De kiderült a későbbiekben, hogy csak al kell engedni. Ez azért egészen más. Tőlem gyakran megkérdezték óvodás koromban, hogy "Pistike, mi leszel ha nagy leszel?" Én meg mondtam, hogy a Kovács Józsi bácsi szeretnék lenni. Mindig nagyot néztek, el kellett magyaráznom, hogy ő a fuvaros, és két gyönyörű ló van a kocsi elé fogva, és ha találkozunk az utcán, akkor ő megáll, feltesz az egyik ló hátára, és úgy megyünk haza hozzájuk, és közben én a menyországban érzem magam a ló hátán ülve.

Aztán az oviból iskolába kerültem, és már középiskolában egész más akartam lenni, mint gyerekkoromban. Mert fejlődtem és változtam. Az énképem is változott. Az álmaim is változtak.

Igencsak bajban lennék, ha még mindig a gyerekkori álmokat kergetném. Vegyészként végeztem 24 évesen, és most 60 évesen informatikával keresem a kenyerem és a családom kenyerét.

A világhoz és annak változásához alkalmazkodni kell.

Amikor végeztem erős vegyipar volt Magyarországon.

Most viszont informatikai vállalkozásból tudom a legjobb életszínvonalat biztosítani a feleségemnek és a gyerekeknek. Semmi problémát nem látok én ebben...

2021. márc. 12. 09:33
 19/26 A kérdező kommentje:

Elcsavarjátok az értelmet...

Nekem az a bajom, hogy 18 évesen - információhiány miatt - inkább olyan pályára mentem, amit a környezet is megerősített, lemondtam arról az álmomról, ami most is kifejezetten érdekel és mindig rá gondolok.

Tehát 18 évesen kifejezetten le kellett tagadnom az álmomat, közben pedig nagyon szerettem volna.

2021. márc. 12. 09:52
 20/26 anonim ***** válasza:
66%

De könyörgök, mi veszett el végleg? 19-20-30-40 évesen is pályát lehet váltani.

Én 30 körül jöttem rá ugyanerre, és otthagytam csapot-papot, lettem vállalkozó. Nehéz volt, de most már azzal foglalkozom, amit igazán szeretek, és nem egy félhomályos iroda mélyén töltöm el a napomat értelmetlen feladatokkal.

Nincs olyan, hogy késő, pláne 20 éves kor alatt!

2021. márc. 12. 09:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!