Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi történt a mesteremberekkel...

Mi történt a mesteremberekkel Magyarországon?

Figyelt kérdés

Házfelújítás közepén vagyunk elég régóta. Azért régóta, mert még ismeretséggel sem találunk normális szakembereket, akik tisztességesek lennének. Ígéri, hogy ekkor eljön felmérni a munkát, de nem jön, hívjuk, nem veszi fel. A másik nem végzi el a munkát rendesen, mást kell hívnunk, a harmadik húzza-halasztja és végül kénytelenek vagyunk 3 hónapot is várni, mert a többi fel se veszi a telefont. Amit lehet, megcsinálunk a saját tudásunk szerint, de van aminek katasztrófa a vége.

Mi a helyzet manapság itthon, miért van ez? És akiknek elmennek dolgozni, ők hogyan vették rá őket? Annyi szép, hamar kész házat látunk és nem értjük. Nem vagyunk bunkók, fizetnénk is rendesen, szerintem semmi baj sincs velünk.

2020. dec. 30. 15:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%
Ez történik ha diplomás tulkepzes folyik. Bezzeg közgazdász meg jogász van dogivel
2020. dec. 30. 16:00
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Nincs normális képzés. A mesteremberek, pedig már nem tanítják úgy a fiatalokat, mint régen.

#1: Még mindig hamarabb elhelyezkedik átlagban egy diplomás. Ha, most hirtelen mindenki csak szakmát tanulna, akkor sem lenne több normális szakember, mert nem lenne hirtelen jó a képzésük. Nekem van egy OKJ-m és vicc, amit tanultunk. Konkrétan munkaképtelenül dobtak ki minket 4-esre, 5-ösre és a cégnél tanultunk meg mindent. Aztán, a szakmunkás minimál hallatán elmentem egyetemre...

2020. dec. 30. 16:04
 3/14 anonim ***** válasza:
59%

Nagyon dühítő számomra is ez az egész, és most elindul ez a lakásfelújítási program×××, még xarabb lesz...

Egy kisebb munkáért nem hajlandóak sokan kijönni, ha kijön, akkor meg számla ellenében mégtöbbet kér, ami számla nélkül is alapból drága. Most ××× erre fel meg le lesznek "szegények" terhelve, egy akármilyen szerelő jó, ha talán májusban ki fog jönni szerelni, de azért az árakat feltornázzák, mert az alapanyagárak is felmennek. Szerintem ez tök vérlázító, mert ha van valamire igény, akkor van fizetőképes kereslet is, ergo nem lenne célszerűbb az árakat lejjebb vinni, hisz úgyis összeharácsolják magukat 1000-e??? És itt jön be, a dágvány munka: teszik a szépet, a jót sokuk, hogy ők a "Janik" a szakmában, csak a minőségük olyan is.

Sajnálom, hogy ez lett ebből az országból...

2020. dec. 30. 16:24
 4/14 anonim ***** válasza:
37%

Én is egy ilyen mesterember vagyok. Alapból nagyon sok megrendelés van és hiába próbáljuk ütemezni, a legtöbb munkánál valami közbejön, elhúzódik egy kicsit és torlódik a csúszás. Előfordul, hogy valaki felhív, megbeszéljük, hogy odamegyek, mert úgy gondolom, hogy bele fog férni, de történik valami, ami miatt nem lesz rá időm. Van olyan, hogy látom, hogy hív, de nem tudok konkrét dolgot mondani, várom, hogy én is átlássam a folyamatban lévő munkákat és majd visszahívom. (amit aztán néha elfelejtek)

Aki félbehagyja, az azért van, mert elmegy a másikhoz, én félbe nem hagyok semmit. Azért a megrendelők 75%-ának nagyjából időben meglesz a munka, csak hát van ez a maradék 25%. Nem a több pénz miatt, soha nem hagytam félbe, vagy mondtam vissza munkát egy több hasznot hozó miatt.

Az sem megoldás, hogy túlbiztosítjuk magunkat idővel, mert akkor vagy nagyon drágán kell dolgozni (már így is sok, van, hogy én is meglepődöm az áron, amikor kiszámolom), vagy kevés lesz a bevétel.

2020. dec. 30. 16:26
 5/14 anonim ***** válasza:
65%
Aki valóban jó volt a szakmában, a legtöbbje külföldön él. Az a kevés aki itthon maradt, nem győzi a hajtást.
2020. dec. 30. 18:17
 6/14 anonim válasza:
21%
Akiknek van eszük, azok már mind külföldre mentek.
2020. dec. 30. 20:23
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Hát nagyon sajnálatos ez :( Már ott tartunk a férjemmel, hogy youtube-on keresünk videókat, hogyan kell felszerelni az ereszcsatornát, redőnyt. De a tetőnek nekiállni, naná, hogy lehetetlen így.

Végülis van előnye ennek: megtanultam glettelni, falazni, festeni, szigetelni, padlót lerakni.

2020. dec. 30. 20:51
 8/14 anonim ***** válasza:
82%

Pont pár napja mondta az öcsém, hogy augusztusig be van táblázva, annyi munkája van. (burkoló)

Igen, akik jók, hírük megy, főleg egy kisvárosban, kétfelé meg nem lehet szakadni.

2020. dec. 31. 00:04
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
8- as nem gond de azért adozzon már rendesen, ne csak a zsebbe menjen ahogy a szakik 99% a adocsalo. Más is fizeti az adót, mint a rendes állampolgárnak illik.
2020. dec. 31. 07:17
 10/14 anonim ***** válasza:
74%
9-es! Ez hogy jön ide, mi köze van ahhoz, hogy sok munkája van? Honnan tudod, hogy nem fizeti az adót? De fogadni mernék, ha valahol Áfa nélkül megkapsz valamit, akkor úgy veszed meg.
2020. dec. 31. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!