Másodszor felmondani?
Sziasztok!
2021-ben szeretnék vállalkozást indítani, ehhez már minden elő van készítve.
A gond az, hogy a munkahelyemen már egyszer felmondtam, utána visszahívtak, most szeretnék megint felmondani, de folyamatosan görcsölök, ha rágondolok. A főnök mindig mondja, hogy mennyire számít rám stb.. (fizuemelés helyett).
Szerintetek hogy kéne felvezetnem a dolgot?
Ha a bércsökkentésen gondolkolkozik,akkor én nem nagyon maradnék.
Kitörlöm a seggemet ezekkel a mondatokkal,hogy "mindig számítok rád" "legjobb munkaerő",ha közbe a fizetéscsökkentést tervezgeti.
Ha nem magánügy,akkor kb.mennyit keresel? (Ne mondj pontoson összeget,csak úgy nagyjából.)
Nem annyira számít, hogy vezeted fel, nem? A lényeg hogy át add neki, udvariasan és normális módon, a többi nem számít. A te életed, te döntésed, nem vagytok összenőve és nem követsz el semmi rosszat, szabad vagy.
" A főnök mindig mondja, hogy mennyire számít rám stb.."
Hát, akkor megtanulja azt, hogy arra is számítson, hogy lesznek még emberek, akikre számít és mégis elmennek.
Sajnos édesanyám is hasonló cipőben járt. Nem tud nemet mondani, ha valaki kedvesen kéri, akkor fosért-húgyért képes dolgozni. A főnöke 2 órára jelentette be, 8-at "kellett" benn lennie, mert a főnökasszony szépen kérte. Mondtam neki, hogy ne menjen, nem engedem, inkább fizetek neki én, csak ne tegye magát tönkre lófsznyi pénzért. De neki muszáj, mert cserbenhagyja a főnököt, ha nem megy és az le fogja szidni.
Végül névtelenül bejelentettem a navnál az ügyet, csak úgy tudtam ennek véget vetni. Azóta otthon dolgozik, a vendégei megmaradtak és már közvetlenül neki fizetnek. Nincs senki aki levegye a fizetése felét csak azért, mert biztosít ahhoz helyet, ami az ő tudása és az ő érdeme.
Nálad ez nem megoldás, de könyörgöm, ne legyél olyan, mint anyukám. Vannak barátaid, szeretteid, nekik számít a szavuk, ha azt mondják, hogy számítanak rád. A melóba dolgozni mész. Nem hűséges kiskutyát játszani. Ne hagyd magad kihasználni, hagyd ott ezt az érzelmi zsarolós férget.
Tisztázd vele a feltételeidet.
Azt mondod, hogy dupla pénzért maradnál: ezt mondd el neki is. Nyugodt körülmények között, higgadtan.
Ha ez nem jó neki, akkor úgyis elenged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!