Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogosan frusztrál hogy ismerős...

Jogosan frusztrál hogy ismerősi körben csak én nem kaptam semmit a munkahelyen karácsonyra?

Figyelt kérdés

Ismerősi körben mindenki kapott valamit. A skála persze széles, a 10.000 ft-os utalványtól az ajándékcsomagon át, a 13. havi bérig és a 200.000-es prémiumig.

A munkahelyek skálája is széles: kis cég, nagy cég, közszféra, multicég.

Van olyan ismerősöm, aki 3 hónapja dolgozik egy helyen és már kapott.

Mindenütt adtak valamit.

És itt vagyok én egyedüliként, olyan helyen amely soha se nekem se senkinek semmit nem adott. Soha egy fillért se.

És azért nem épp 3 hónapja jöttem, helyette sok éve.

Ez az egész jogosan frusztrál, vagy ez van és kész?

2020. dec. 22. 18:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
52%

Kérdésedre a válaszom: nem.

Járandóság a kialkudott munkabér, közlekedési támogatás, cafatéria, védőruházat.

A karácsonyhoz csak annyi köze van egy munkáltatónak, hogy piros betűs ünnep, - nem, ill. szükség esetén kiemelten magas bérezés ellenében dolgoztathat.

Ráadásul a karácsony alapvetően egy vallási ünnep volt, amit "családi ünneppé fejlesztettek" az idők folyamán, - nem várhatsz a munkahelyedtől ajándékot, úgy meg pláne nem, hogy nem is dolgozol karácsonykor.

2020. dec. 22. 19:30
 12/23 A kérdező kommentje:

nem vágom te melyik világban élsz? ezen a földön?

amíg cégek 13. havit, 200,000-es prémiumot osztogatnak addig én magasból leszarom családi ünnep-e-a lényeg hogy adják. már ha adják.

2020. dec. 22. 19:32
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Tömörítve írom, hátha könnyebben megérted: ami nem jár, azt nem várhatod el! Ennyi!
2020. dec. 22. 19:36
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem is írtam egy szóval sem hogy ELVÁROM hol írtam én ilyet?

de mondok olyat is hogy ismerősöm azt mondja ha ő semmit nem kapna extra juttatást karácsonyra, január 2-án a felmondása ott lenne az asztalon.

Ilyen is van.

2020. dec. 22. 19:39
 15/23 anonim ***** válasza:
92%
Azért mert nem írod le három méteres betűkkel, tisztán látszanak a kommentjeidből, hogy igenis elvárnád azt, ami nem jár. Tekintettel arra, hogy szándékosan viszed el negatív irányba a kommunikációt, nem érdekel innentől, hogy miket irkálsz.
2020. dec. 22. 19:52
 16/23 anonim ***** válasza:
55%
Teljesen jogosan
2020. dec. 23. 22:45
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
Jogosan,normálisabb helyeken adnak valamit.
2020. dec. 24. 08:32
 18/23 anonim ***** válasza:
47%
Ami nincs benne a munkaszerződésedben és nincs törvényileg előírva az NEM JÁR. Ennyire egyszerű , a munkáltatód dönti el ad-e valamit vagy sem . Én középvezető vagyok, nálunk mindenki kap mert gondoskodtam róla , hogy legyen bevezetve mikor idejöttem dolgozni . De ha egyik alkalmazott ilyenen problémázna, hogy EZ JÁR, akkor azt hiszem nem sokáig lenne kolléga. Ez egy plusz juttatás semmi több .
2020. dec. 24. 13:13
 19/23 A kérdező kommentje:

"hogy EZ JÁR, akkor azt hiszem nem sokáig lenne kolléga."

Nálunk ezzel is nehéz dolgod lenne, mert akkora a fluktuáció hogy mire te mint vezető eljutsz oda hogy X embert kirúgj, addigra X ember nagy eséllyel rég felmondott.

2020. dec. 24. 13:54
 20/23 A kérdező kommentje:
Ide vezet a bruttó 220-as bér. AKi teheti menekül.
2020. dec. 24. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!