Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek megvalósítható...

Szerintetek megvalósítható lenne a 6 órás munkaidő, heti 4 nap munkával és 3 nap szünettel? Ti örülnétek neki. Csak én gondolom úgy, hogy a mai ember túl van dolgoztatva ?

Figyelt kérdés

2020. dec. 13. 01:42
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt látom, hogy az emberek stresszesek, fásultak, idegesek, a gyerekek kezelhetetlenek (beszélgess csak óvodapedagógusokkal például). Iszonyúan rohanunk, például ha jön a metró, akkoe 10-ből 9 el akarja érni (amikor a követés 2 perc 15 mp), a többség nem reggelizik otthon, normálisan, hanem valami full egészségtelen, zöldségektől mentes izét vesz a pékségben, amit munka közben dob be a számítógép előtt. A többség 6-7 órát alszik, bebeszélik maguknak, hogy ez elegendő, aztán a napot 3-4(-5) kávéval húzzák le tökálmosan.

Igen, sok a meló.

Eleve 8 óra és az ebédszünet ledolgozandó (fél vagy 1 óra). Ott az utazás, ami a legoptimálisabb esetben 30 perc csak / út. Többször 45 perc, 1 óra, még több.

Rengeteg helyen van néha vagy állandóan túlóra.

Ugyanakkor a Föld "haldoklik" attól, hogy iszonyú ütemben termelünk és fogyasztunk. Az iható édesvíz fogy, mindenféle szennyezéstől vagyunk betegek mi, emberek (de az állatok és a növények is) nem is beszélve a klímakatasztrófáról. Le kellene lassulni.

Amúgy a világgazdaság gyökeres átalakulása nélkül is (ami nem fog megvalósulni) szívesebben dolgoznék heti 30 órát (plusz ebédszünetek, plusz utazás) mondjuk 350 ezerért, mint heti 40-et (plusz ebédszünetek, plusz utazás) 450-ért.

Lehet, hogy nem arányosan írtam, a hasamra csaptam kb.

2020. dec. 13. 14:24
 12/42 anonim ***** válasza:
94%

szívesebben dolgoznék heti 30 órát (plusz ebédszünetek, plusz utazás) mondjuk 350 ezerért, mint heti 40-et (plusz ebédszünetek, plusz utazás) 450-ért.

Igy sokan valoban.

De a tobbseg ha 200 alatt keres, akkor nem fogjak a <150 ezres fizura lecserelni.

2020. dec. 13. 14:31
 13/42 anonim ***** válasza:
57%
Persze, hogy lehet, ehhez merten a megkapott fizetes is a 60%-a lesz.
2020. dec. 13. 15:56
 14/42 anonim ***** válasza:
51%
Nem az alapötlettel van a gond, hanem az emberrel, mint hibaforrással. Amint elérnék az emberek, hogy négynapossá válna a munkahét, azonnal a háromnapos munkahét emelkedne az áhított követelmény szintjére - és így tovább. A határ persze a csillagos ég, - nulla ledolgozott óra, milliós fizetésekkel. Nem járható ez az út!
2020. dec. 13. 17:30
 15/42 anonim ***** válasza:
65%
#14 Ez sajnos ez nagyon igaz, hasonlot tapasztaltam mar a munkahelyemen.
2020. dec. 13. 17:32
 16/42 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem csökkenne mellette a fizetés. Ugyanis a mai kizsigerelő fos munkahelyek és sz@r munkakörülmények mellett így is lenne reális!
2020. dec. 13. 17:40
 17/42 A kérdező kommentje:
14: De ahogs egyre fejlődik a technika, sokmindent robotok végeznek, akkor miért is annyira nélkülözhetetlen az emberi munkaerő ? Talán hogy rabszolgasorban tartsanak minket? Ja, az más...
2020. dec. 13. 17:41
 18/42 anonim ***** válasza:
73%
A kedvenc robotjaid valóban el fogják végezni a munkát helyetted, a probléma csak annyi ezzel az egésszel, hogy megélhetési forrásként a szemed alá kettőt fogsz kapni, mert a robotokat üzemeltető ember fogja eltenni az összes megtermelt valaminek az vásárlói értékét. -Te meg a híd alatt tapsikolhatsz, hogy "Hurrá, nem kell dolgoznom!" Lángelme vagy!
2020. dec. 13. 17:48
 19/42 anonim ***** válasza:
66%

A draga robotjaidat is valakinek meg kell tervezni es legyartani. Ami penzbe kerul, es aki megveszi, az a sajat profitjat tartja szem elott, magasrol letojva hogy nekek van-e mit enni.

De nezd a jo oldalat, legalabb nem er munkahelyi baleset. Tok jo nem?

2020. dec. 13. 17:54
 20/42 A kérdező kommentje:
Én azon a valószínűleg nem népszerű állásponton vagyok, hogy a jólét mindenkinek alanyi jogon jár. 1 hajléktalannak se kellene lennie, aki utcán van, vagy éhezik. Alapjövedelem kellene mindenkinek.
2020. dec. 13. 17:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!