Szerintetek megvalósítható lenne a 6 órás munkaidő, heti 4 nap munkával és 3 nap szünettel? Ti örülnétek neki. Csak én gondolom úgy, hogy a mai ember túl van dolgoztatva ?
Én csak azt látom, hogy az emberek stresszesek, fásultak, idegesek, a gyerekek kezelhetetlenek (beszélgess csak óvodapedagógusokkal például). Iszonyúan rohanunk, például ha jön a metró, akkoe 10-ből 9 el akarja érni (amikor a követés 2 perc 15 mp), a többség nem reggelizik otthon, normálisan, hanem valami full egészségtelen, zöldségektől mentes izét vesz a pékségben, amit munka közben dob be a számítógép előtt. A többség 6-7 órát alszik, bebeszélik maguknak, hogy ez elegendő, aztán a napot 3-4(-5) kávéval húzzák le tökálmosan.
Igen, sok a meló.
Eleve 8 óra és az ebédszünet ledolgozandó (fél vagy 1 óra). Ott az utazás, ami a legoptimálisabb esetben 30 perc csak / út. Többször 45 perc, 1 óra, még több.
Rengeteg helyen van néha vagy állandóan túlóra.
Ugyanakkor a Föld "haldoklik" attól, hogy iszonyú ütemben termelünk és fogyasztunk. Az iható édesvíz fogy, mindenféle szennyezéstől vagyunk betegek mi, emberek (de az állatok és a növények is) nem is beszélve a klímakatasztrófáról. Le kellene lassulni.
Amúgy a világgazdaság gyökeres átalakulása nélkül is (ami nem fog megvalósulni) szívesebben dolgoznék heti 30 órát (plusz ebédszünetek, plusz utazás) mondjuk 350 ezerért, mint heti 40-et (plusz ebédszünetek, plusz utazás) 450-ért.
Lehet, hogy nem arányosan írtam, a hasamra csaptam kb.
szívesebben dolgoznék heti 30 órát (plusz ebédszünetek, plusz utazás) mondjuk 350 ezerért, mint heti 40-et (plusz ebédszünetek, plusz utazás) 450-ért.
Igy sokan valoban.
De a tobbseg ha 200 alatt keres, akkor nem fogjak a <150 ezres fizura lecserelni.
A draga robotjaidat is valakinek meg kell tervezni es legyartani. Ami penzbe kerul, es aki megveszi, az a sajat profitjat tartja szem elott, magasrol letojva hogy nekek van-e mit enni.
De nezd a jo oldalat, legalabb nem er munkahelyi baleset. Tok jo nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!