Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Külföldi munka, de hogy?...

Külföldi munka, de hogy? Mikor? Melyik a jó választás és miért?

Figyelt kérdés

Amikor külföldi munkáról olvastam itt gyk-n 2 féle irást láttam általában, az első azt ajánlja, hogy nyelvtudás nélkül ne menjünk ki, a közvetitő nagy lehúzás, csak annak van esélye igy akinek van kint rokona.

A másik része meg az, aki azt mondja itthon nem lehet megtanulni a nyelvet, menjünk ki dolgozni mert ott jobban ragad majd rád, itt csak az alapokat tanuld meg, rendes közvetitőt válassz aki nem húz le, stb.

Kb 1,5 éve tanulom az angolt, B2 ig akarom felvinni magamat, mert szeretnék kint dolgozni, viszont nem tudom mit csináljak. Egyik oldal azt mondaná ne menjek ki igy, a másik meg azt menjek ki.

Van egy logisztikai szakmám és targoncás jogsim amiben 1-1.5 év tapasztalatom van, tehát raktározás területre mennék ki és nem sima gyári melósnak, de lesz hamarosan pincér "szakmám" is, amiben mondjuk nem lesz tapasztalatom szóval ezt ne is nézzük. Jelenleg B1 szinten állok.

Ti mit javasoltok? Aki dolgozott már kint vagy van tapasztalata, mit mondana erre? Menjen az ember vagy maradjon itthon, ameddig nem tud középszinten? Tudtok olyan közvetitőt akik megbizhatóak és esetleg kitudnék menni velük ilyen szakirányú végzettséggel?

2020. dec. 10. 20:17
A kérdező szavazást indított:
Igen, próbáld meg igy, vannak rendes közvetitők.
Nem ajánlom, inkább B2-es szintel, később.
Nem tudom.
18 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Azt is le kéne írnod, hogy mi a célországod. Anglia vagy német nyelvterületen akarsz elhelyezkedni angol nyelvtudással?
2020. dec. 10. 21:03
 2/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat az lemaradt, Hollandia vagy Anglia, de sokkal inkább az előbbi.
2020. dec. 10. 21:11
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én német nyelvterületen dolgozok, de azért leírom, hogy mit gondolok.

B2-vel jobban járnál, mert valószínűleg hideg zuhanyként fog érni az első hónapokban az igazi élő beszéd, illetve a tájszólások.

Ismerős/rokon tényleg sokat tud segíteni, tud ajánlani megbízható cégeket. Ha ez nincs, akkor az adott város magyar facebook csoportját kell felkeresned és ott általában megbízható infókat adnak a jó cégekről, illetve a feketelistásokról.

Közvetítő nem mindig húz le, függ az adott ország törvényeitől is. Pl. Németben nagyon le tudnak húzni, Ausztriában nem. Van hogy jobban is fizet, mint a közvetlen munkaadó, bár ez ritka.

Logisztikával, targoncás jogsival és B2-es nyelvtudással szinte biztos gyorsan találsz munkát, targoncásokra mindenhol nagy az igény.

Amit nagyon kerülj: magyarországi munkaközvetítők, akik kiküldetéssel kölcsönöznek téged.

2020. dec. 10. 21:30
 4/12 anonim ***** válasza:
nem tudom biztosra de szerintem angliaban mar csak vizummal lehet dolgozni januartol.
2020. dec. 11. 02:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én B2 szinten tudok németül és itthon tanultam meg. Szóval ez hülyeség hogy nem lehet itthon megtanulni a nyelvet...

Igen tanulni kell hozzá és szorgalmasnak lenni ennyi a nyitja.

A közvetítőkkel az a helyzet hogy nem ördögtől való de alaposan nézd meg mit mondanak róluk. Van jó közöttük de millió egy csaló is van. Csak légy résen olvass utánuk.

Én Ausztriaba mentem. Mivel beszélem a nyelvet így magamnak intéztem a munkát és tulajdonképpen mindent mást is.

Szerintem ha beszéled ilyen szinten a nyelvet akkor magadnak is el tudod intézni a munkát. Bár az is igaz hogy Angliára és Hollandiára nem tudok mit mondani mert ott nem jártam. Én csak a szomszédban voltam.

2020. dec. 11. 08:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ment a zöld, akinek van még véleménye/tapasztalata azt várom még! :)
2020. dec. 11. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerintem is intézd magadnak de várj március áprilisig, mert január február Angliában “halott”! Én utánna a helyedben keresnék egy hotelt vagy Holiday parkot ahol adnak szállást is,elválalnék bármit 2-3 hónapig amíg össze szedek annyit hogy tudjak lépni tovább!
2020. dec. 11. 12:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Angliában élek 4 éve.

Otthon a gimnáziumban angolt tanultam és jártam privát magán tanárhoz is.

A nyelvtant megtanultam otthon, de folyamatosan beszélni nem tudtam.

Emiatt nem mertem bele vàgni sokáig.

Aztán egy volt kollégám kiköltözött Angliába és fél évvel később beajánlott a főnöknek.

Mikor kikerültem teljesen lessokkolt, hogy milyen gyorsan beszél mindenki és ömlik rám az információ a munkahelyen.

Aztán át mentem ezen is sokszor összeszorított fogakkal.

De mára már nem okoz gondot egyáltalán.

Ha ide ki jössz Angol közvetítőkön keresztül lehet találni munkát.

Targoncásokat keresik itt.

Én csak azt bánom, hogy miért vártam ennyit ezzel.

Féltem, hogy mi lesz ha nem tudok beszélni..

Aztán tényleg nem tudtam és mégis megoldottam az életemet.

Kitartás az kell, aki könnyen feladja annak nem ajánlom, de aki eltökélt az vágjon bele.

Amúgy Hollandia a kedvenc országom, de valahogy úgy hozta az élet, hogy Angliába kerültem.

Vágj bele, mikor már kint vagy nem félsz csak otthonról tűnik félelmetesnek.

Mikor kint vagy akkor meg megoldod a problémákat mert nincs más út csak előre.

Arról nem beszélve, hogy kint mennyit tudsz fejlődni.

Emberileg is és tudásban is.

Remélem tudtalak egy kicsit bátorítani!?

2020. dec. 11. 14:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Egyedülálló nőként is ennyire könnyű lehet?
2020. dec. 12. 23:27
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Hollandiaval nagyon vigyazz. Tele van uitzendbureau-val, azaz kozvetitovel. Ami nem kozvetlenul holland, hanem lengyel, roman, magyar, szlovak szalakkal rendelkezik azt azonnal elfelejtenem. Sajnos van, hogy nincs valasztasi lehetoseg, de tobbnyire a szallasok borzalmasak, a munkakorulmeny sem a legjobb es a torvenyi szabalyozas miatt tudnak jatszani a fizetessel a 0 zero oras szerzodesnek hala, ugyanis hiaba dolgozol heti 40 orat valojaban 0 orad szerzodessel 0-tol 40 oraig barmennyit dolgozhatsz, ergo mozgobered lesz. A szallast pedig levonjak, lassan ott tartunk hogy heti 100 euro egy igenytelen lyukban lakni is masod vagy harmad magaddal. Alig varom, hogy visszamehessek a szakmamba, mert belebolondulok az ilyen cegek adta "lehetosegekbe". A transportot munkaba meg csak - csak megoldjak, de leginkabb biciklit berelhetsz munkaba jarashoz 10 km-en belul. En kint vagyok, de cegrol cegre ugrok. Sajnos igaz ami igaz kulfoldon sincs kolbaszbol a kerites, toke, ismerettseg, protekcio nelkul legalabb is. Voltam alberletben is jobb idoszakomban, de feketen. Csak ugy lehet, regisztracioval aligha, ha igen az 1000 euro felett van, amennyiben garzon. Egyebkent Hollandia gyonyoru orszag, leszamitva egy - ket nagyvarost, de kelet europaikent ugy elni mint a hollandok egyetemmel, kepesitessel es papirok honosittatasaval lehet csak es home officcal.
2020. dec. 13. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!