Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Létezik olyan,hogy jelenleg...

Létezik olyan,hogy jelenleg valaki hónapokig,évekig nem talál magának munkát,nem is hívják sehonnan,hiába képzett?

Figyelt kérdés
Vagy csak kifogás és aki akar talál?
2020. dec. 8. 13:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Létezik, sajnos.
2020. dec. 8. 13:23
 2/12 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
48%

Hát, pl a hatvanhatodik bölcsészkaron végzett, vagy művészettörténelmet tanult ember nem kell abba a kisvárosi múzeumba, amibe 5 éve nincs üres állás, és csak arra pályáz, akkor van olyan, hogy évek óta nem áll munkaviszonyban, mert közbe neki megalázó lenne diplomával elmenni a helyi autógyárba pl.

Vagy-van olyan is, aki diplomás ember, pl kertészmérnök, de nem tud elhelyezkedni még csak egy Tescoban sem árufeltöltőnek, mert hát...elég speciális. Értitek. Nem hogy 99%-os, de még csak 90 sem. Nagyon sajnálom szegény srácot, annyi szerencséje van, hogy a családja tehetősebb, és van aki "felügyelje". Diplomát gondolom avégett szerzett, mert édesapja szintén ott tanított anno.

2020. dec. 8. 13:24
 3/12 anonim ***** válasza:
46%
Létezik, csak nem elkeseredni kell, hanem tenni ellene, nem pedig "belekényelmesedni". Fél a fejjel és előre.
2020. dec. 8. 13:28
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Létezik, én is 10 év tapasztalattal 7 hónap keresés után kaptam ajánlatot. Viszont ne ess pánikba, minden álláskereső ezt tapasztalja most, sajnos ilyen időket élünk. Kellemetlen az álláskeresési de lesz fény az alagút végén! :)
2020. dec. 8. 14:50
 5/12 anonim ***** válasza:
26%

Persze, ha pl. a megjelenése nincs rendben (akár önhibájából, akár azon kívül), és olyan szakmája van, ahol emberekkel kell interaktálni, valószínűleg el fogják utasítani a jelentkezését.

Szomorú, de sajnos ilyen világot élünk.

2020. dec. 8. 16:48
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Régebben sem feltétlenül volt könny, és most sem az. Most már a legtöbb szakma vagy túltelített, vagy azért van lehetőség bennük az elhelyezkedésre, mert a szar fizetések/körülmények miatt nagy a fluktuáció, vagy miután a cég élvezte, hogy az új munkaerő után x hónapig állami támogatást kapott, kiteszi őt az utcára. Ha nincs ismeretséged, bizonyos szakmák kivételével elég nehéz lesz elhelyezkedned. Ja és persze nem is mindenkinek való az, hogy 3 műszakban álljon a szalag mellett, vagy hogy a Tescóban árufeltöltő legyen. Ilyenekkel csak azok szoktak dobálózni, akiknek biztosnak tűnő szakmájuk van, és lenézik azokat, akik esetleg más területen szereztek diplomát, vagy akik úgy érzik, nem azért tanultak, hogy a szalag mellett robotoljanak. Sokfelé kell próbálkozni, és közben építeni az emberi kapcsolatokat. Nekem is kb. csodaszámba ment, hogy olyan pozíciót kaptam, amit szerettem volna, de néha ez is megtörténik.
2020. dec. 8. 18:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon is létezik. A párom is élő példa rá! Nagyjából három éve tojnak rá a munkaadók, - miközben tele van fosva álláshirdetésekkel minden. Csökkent munkaképességűként esélyes, hogy most már így fogja eltengetni az életét a nyugdíjig, - amennyiben megéli. Olyan követelményrendszert támasztanak mostanában a munkáltatók, hogy az sok esetben kimeríti a lehetetlen küldetés fogalmát.
2020. dec. 8. 18:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van ilyen: van, hogy a személyiségével ássa maga alatt az árkot, van, hogy a leendő munkaadó szenyózik, van, hogy túl/alulképzett valaki, és van, hogy a tv.-ek, rendeletek, stb.-k nem megfelelőek.
2020. dec. 8. 18:52
 9/12 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Pl Megváltozott munkaképességűek, akinek van pár diplomája...
2020. dec. 8. 20:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tapasztaltam (30-as férfiként), hogy a munkaadók leginkább egy "álom munkatársra" vágynak: legyen fiatal és képzett, de már legyen x év munkatapasztalata is, ráadásul járjon utána rengeteg állami támogatás. Lehetőleg ne 40 alatti nő legyen, mert ő bármikor elmehet szülni. És persze érje be minél kisebb fizetéssel, nehogy már meg kelljen fizetni a szakképzettségét, és "természetesen" dolgozzon legalább két ember helyett is.
2020. dec. 8. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!