Manapság egy pályakezdő hogyan talál állást?
Figyelt kérdés
Megvan a suli, de általában az embereknek nincs gyakorlata, csak az elmélet. Vannak olyan cégek, ahol így is felveszik az embert? Szakmától, diplomától függetlenül kérdem.2019. márc. 27. 16:02
1/11 anonim válasza:
Vannak, de meg kell találni. Valahol mindenki elkezdte.
2/11 anonim válasza:
Igen vannak ilyenek, csak keresni kell, aki keres az talál, sajnos az is élő szokott fordulni hogy nincs a lekhelyedhez közel ezért vagy minden nap ingázol vagy oda kell hogy költözz albérletbe.
3/11 anonim válasza:
Vannak olyan cégek.
Keresni kell, aztán nagyon keresni, ezt folytatni mind a találásig.
4/11 anonim válasza:
Nehezen. Próbálkozni kell, mást nem tehetsz, vidéken még nehezebb. Lehet jönni az ingázással, de ha messze laksz nem fognak felvenni, inkább várnak olyanra aki közelebb van.
5/11 anonim válasza:
Én is kerestem-kerestem-kerestem, aztán egyszer csak találtam.
Addig pedig egy gyorsétteremben, utána boltban dolgoztam, míg fel nem vettek egy olyan munnkába, amit szerettem volna.
Az, hogy találjak valami állást(a gyorsétterem) pár hét alatt meg volt. Az, hogy megtalájam azt, amire vágytam kb 4 hónap volt.
Sok sikert!
6/11 anonim válasza:
műszaki területen a meghirdetett állások 60-70%-át pályakezdők is be tudják tölteni. Illetve sokan már egyetemen szakmai gyakorlaton leszerződnek.
7/11 anonim válasza:
Szakmától, diplomától függetlenül gyári melósnak bármikor, bárkit felvesznek, mert őrületes hiány van. Saját szakmában kérdéses, ott nem lehet elvonatkoztatni. Informatikus biztosan előbb talál munkát, mint egy könyvtáros.
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyrészt azért is kérdeztem, mert be vagyok rezelve, hogy nem fogok munkát találni(gyári munkákból és egyéb nem szakmabeli munkákból nagyon elegem van), másrészt meg mindig azt hallom, hogy szakmunkás hiány van és tele a net hirdetésekkel, ugyanakkor meg egy csomóan nem találnak munkát az amúgy hiányszakmában. Nyilván lehet kamuznak az emberek, semmit nem mondok biztosra, csak érdekes dolgokat hallok. Nagyon remélem hogy full kezdőként is fogok találni valamilyen munkát, még ha messze is...
2019. márc. 27. 18:17
9/11 anonim válasza:
Menj el szakmai gyakorlatra amíg még van lehetőséged. Nekem már másodévesen megvolt a jövendőbeli munkahelyem pedig 5 éves a kepzés.
10/11 anonim válasza:
És aki a szakmai kihagyta, és elmúlt 25 éves az hogyan induljon neki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!